Грабеж в хипермаркет в Сандански, разбити няколко здрави прегради

Извършителите на грабежа от хипермаркет в Сандански са преодоляли няколко здраво направени прегради, съобщи на брифинг тази сутрин заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Димитър Кръстев.

Минути преди 21 часа вчера на телефон 112 е подаден сигнал от управителя на търговския обект, част от голяма верига магазини. Крадците са взломили няколко врати, проникнали са в помещение, в което се е помещавал сейф с неуточнена към момента сума пари и са се оттеглили в неизвестна посока, съобщиха от полицията. Престъплението не е извършено в салона, който се посещава от клиенти, а в едно от офис помещенията, посочи комисар Кръстев.

Към момента няма данни извършителите да са използвали огнестрелно или хладно оръжие. При извършеното престъпление няма пострадали граждани, не е оказано насилие и върху работещите в магазина, но е имало психическо въздействие върху един от служителите, с цел вербално да го респектират и да успеят да вземат сумата пари, съобщи заместник-директорът на полицията в Благоевград.

След подаване на сигнала е мобилизиран целият ресурс на Областната дирекция на МВР в Благоевград, оказано е незабавно съдействие и от Главна дирекция "Национална полиция", посочи комисар Кръстев. По първоначални данни извършителите са трима, но се изяснява дали и други лица са съпричастни към престъплението. Откраднатата сума също все още не е ясна. От полицията уточниха, че търговската верига трябва да направи инвертаризация, за да посочи размера на кражбата.

Има образувано досъдебно производство за извършен грабеж под надзора на районната прокуратура в Сандански и Окръжна прокуратура - Благоевград.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини