Тръмп отказа да поеме отговорност за действията на своите симптатизанти

Доналд Тръмп заяви днес, че не няма никакъв риск да бъде отстранен от президентския пост по силата на 25-ата поправка на конституцията, предаде Франс прес.

Тази поправка позволява на вицепрезидента, с подкрепата на основните министри, да обявят президента за негоден да изпълнява длъжността си.

"Двайсет и петата поправка е нулев риск за мен", каза Тръмп в щата Тексас по време на посещение на участък от граничната стена с Мексико.

Той отиде в Аламо - град в долината Рио Гранде в Тексас, където се намира 450-ата миля от стената, която неговото правителство строи - за да изтъкне постиженията си в борбата с незаконната имиграция, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп заклейми призивите на демократите към кабинета му да се позове на тази поправка, за да го отстрани от власт и добави, че това ще се върне като бумеранг срещу избрания за президент Джо Байдън и неговото бъдещо правителство. "Както се казва, внимавай какво си пожелаваш", заяви Тръмп.

"Дойде време за успокояване на страстите в нашата страна, време за мир и за спокойствие", добави американският президент в реч, контрастираща с агресивния тон на словото, което изнесе на 6 януари пред свои симпатизанти, точно преди щурма на Капитолия.

Той отказа да поеме каквато и да било отговорност за действията на своите симптатизанти и добави, че всичко казано от него в този ден е било "съвсем уместно".

По-изолиран от всякога в своя собствен лагер, броени дени преди края на мандата си, Тръмп може да стане първият американски президент, срещу когото е гласуван два пъти импийчмънт. Камарата на представителите в Конгреса ще разгледа днес обвинителния акт срещу Тръмп и може да гласува по него още същия ден.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини