Арестуваха Навални при пристигането му в Москва

Затворническите служби в Русия потвърдиха, че са задържали опозиционера Алексей Навални при пристигането му в Москва. Те го обвиняват в нарушаване на условната му присъда, издадена през 2014 година, предаде Франс прес.

Навални, който днес пристигна в Русия след няколко месеца лечение в Германия след предполагаемо отравяне, "ще бъде задържан под стража до решение на съда" по неговия случай, се посочва в комюникето на затворническите служби.

Самолетът на руската авиокомпания "Победа", който излетя в неделя следобед от Берлин, трябваше по разписание да кацне към 19.20 ч. (18.20 ч. българско време) на друго московско летище - "Внуково". То обаче затвори за пристигащи полети малко преди това и той бе пренасочен към "Шереметиево".

По-рано руските сили за сигурност задържаха на "Внуково" десетки привърженици на Навални, които бяха дошли, за да го посрещнат. Според журналист от Франс прес, който се намира на борда на самолета, пилотът първо съобщил, че кацането ще се забави с 30 минути заради "технически проблем". След това той уведомил пътниците, че самолетът ще кацне на летище "Шереметиево", а не на "Внуково".

Навални се завърна в Русия за първи път след като през август бе отровен и откаран за лечение в Германия. Руският опозиционер се качи на самолет за родината си, въпреки че властите обявиха, че ще го арестуват веднага след като пристигне по обвинение, че е нарушил условията по условната си присъда.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини