40 °C

На посещение в община Лъки премиерът Борисов коментира важни инфраструктурни проекти, предсрочно завършват локалните на Асеновградско шосе

Министър-председателят Бойко Борисов посети село Дряново, община Лъки и направи инспекция на пътя Юговско ханче - Лъки - Смолян.

С него бяха областният управител Дани Каназирева, вътрешният министър Христо Терзийски и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Те коментираха най-важните инфраструктурни проекти в областта.

Областният управител  омоли премиера за съдействие за Околовръстното шосе на Пловдив, което е в много лошо състояние и получи уверението, че  реконструкцията ще започне съвсем скоро.

Заместник-министър Нанков допълни, че до няколко дни ще са ясни и средствата за Околовръстното. Следва да се уточни с Пътна полиция и Областна администрация временната организация за движение, за да се затвори в два участъка пътят и да започне ремонта.

По време на инспекцията стана ясно, че вече са направени 18 от общо 37 км от трасето на пътя Юговско ханче – Лъки, като 20 км. от тях ще бъдат разширени.

Бе уточнено, че в момента се извършват дейности по разширяване на габарита на пътя до 7 м, укрепване на скални откоси и фрезоване.

През пролетта ще стартира и асфалтирането на участъка.

В село Дряново, община Лъки, Борисов увери кмета на общината Валентин Симеонов, че веднага ще заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, за да отпусне правителството 470 000 лева на общината за спешни укрепителни дейности, така че да се предотврати опасността от голямо срутище в региона.

Каназирева, от своя страна, запозна Борисов с предприетите мерки от страна на Областна администрация за спешното евакуиране на хората от къщите, намиращи се под струтището.

Тя каза, че документите с количествено-стойностната сметка, които кметът на Лъки ще внесе в Областната комисия за бедствия и аварии, веднага ще бъдат изпратени в Министерски съвет. Според нея хората не бива да се прибират по домовете си, преди да се укрепи опасният участък, за да се избегне всеки един риск и да пострада някой.

Областният управител увери премиера, че усилено се работи и по изграждането на локалните платна на Асеновградско шосе, които до края на май ще бъдат готови предсрочно.

„Приключихме с ремонта в пловдивския участък на Пазарджишко шосе. Хисарският път също е готов,  реконструкцията на подбалканския път при Карлово също е на приключване.

Работи се и за стартиране на процедурите по  изграждането на нов мост при гр.  Първомай – с. Градина", обясни Каназирева и подчерта, че приоритетно се отговаря на нуждите на хората.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  3,
  3,14
  4 0
  15:11, 19 яну 2021
  Хей,МИСИРКИ,стига сте показвали утайките на обществото!!!!
 • 2
  3/
  3/4
  3 0
  15:17, 19 яну 2021
  До всички от Лъки:Тези идват до вас,защото сте бедни и най-уязвими!Не им вярвайте,тези са свикнали са да лъжат на всяка крачка!

Хороскоп за 24.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
24 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
24 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
24 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
24 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
24 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
24 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
24 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
24 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
24 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
24 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
24 юни 2021
Последни новини