16 °C

На посещение в община Лъки премиерът Борисов коментира важни инфраструктурни проекти, предсрочно завършват локалните на Асеновградско шосе

Министър-председателят Бойко Борисов посети село Дряново, община Лъки и направи инспекция на пътя Юговско ханче - Лъки - Смолян.

С него бяха областният управител Дани Каназирева, вътрешният министър Христо Терзийски и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Те коментираха най-важните инфраструктурни проекти в областта.

Областният управител  омоли премиера за съдействие за Околовръстното шосе на Пловдив, което е в много лошо състояние и получи уверението, че  реконструкцията ще започне съвсем скоро.

Заместник-министър Нанков допълни, че до няколко дни ще са ясни и средствата за Околовръстното. Следва да се уточни с Пътна полиция и Областна администрация временната организация за движение, за да се затвори в два участъка пътят и да започне ремонта.

По време на инспекцията стана ясно, че вече са направени 18 от общо 37 км от трасето на пътя Юговско ханче – Лъки, като 20 км. от тях ще бъдат разширени.

Бе уточнено, че в момента се извършват дейности по разширяване на габарита на пътя до 7 м, укрепване на скални откоси и фрезоване.

През пролетта ще стартира и асфалтирането на участъка.

В село Дряново, община Лъки, Борисов увери кмета на общината Валентин Симеонов, че веднага ще заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, за да отпусне правителството 470 000 лева на общината за спешни укрепителни дейности, така че да се предотврати опасността от голямо срутище в региона.

Каназирева, от своя страна, запозна Борисов с предприетите мерки от страна на Областна администрация за спешното евакуиране на хората от къщите, намиращи се под струтището.

Тя каза, че документите с количествено-стойностната сметка, които кметът на Лъки ще внесе в Областната комисия за бедствия и аварии, веднага ще бъдат изпратени в Министерски съвет. Според нея хората не бива да се прибират по домовете си, преди да се укрепи опасният участък, за да се избегне всеки един риск и да пострада някой.

Областният управител увери премиера, че усилено се работи и по изграждането на локалните платна на Асеновградско шосе, които до края на май ще бъдат готови предсрочно.

„Приключихме с ремонта в пловдивския участък на Пазарджишко шосе. Хисарският път също е готов,  реконструкцията на подбалканския път при Карлово също е на приключване.

Работи се и за стартиране на процедурите по  изграждането на нов мост при гр.  Първомай – с. Градина", обясни Каназирева и подчерта, че приоритетно се отговаря на нуждите на хората.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  3,
  3,14
  4 0
  15:11, 19 яну 2021
  Хей,МИСИРКИ,стига сте показвали утайките на обществото!!!!
 • 2
  3/
  3/4
  3 0
  15:17, 19 яну 2021
  До всички от Лъки:Тези идват до вас,защото сте бедни и най-уязвими!Не им вярвайте,тези са свикнали са да лъжат на всяка крачка!

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини