12 °C

Учители от ямболско село отказват да се ваксинират

Учители от ямболското село Бояджик отказват да се ваксинират. Нито един педагог от местното училище не е изявил желание да се имунизира срещу коронавирус.

Нежеланието на преподавателите да си сложат ваксина стигна и до премиера Борисов, който нареди експерти да отидат на място, за да запознаят местните с ползата от ваксината, съобщи bTV.

Днес в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ пристигат главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. Те ще проведат работна среща, на която ще присъстват и педагози от съседните села Скалица и Роза.

Персоналът в Бояджик се подготвя за връщането на по-големите деца в клас, тече и усилен ремонт на фасадата. В училището има 25 педагози, част от тях вече са се срещнали с COVID-19. Всички обаче изразиха намерение да не се ваксинират, защото се съмняват в безопасността на ваксината.

Директорът Ирина Станчева коментира, че е благодарна за информационната кампания, която ще се проведе сред преподавателите, защото ще получат данни от най-добрите български експерти в областта.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Моето голямо уважение към тези учители.
  • 2
    Па
    Паржу
    7 -1
    13:07, 22 яну 2021
    Госпожо Станчева, вие Кунчев за експерт ли го имате?
  • 3
    Ис
    Истината
    7 0
    15:04, 22 яну 2021
    Все още имало и достойни и съвестни преподаватели, които са способни да МИСЛЯТ! Браво! Не се ваксинирайте с тоя токсичен бълвоч!
  • 4
    Предложиха гласуване против принудителното ваксиниране. Тулупа отказа. Но отказа понеже ще има избори. След изборите тулупа ще ви наложи принудително ваксиниране. Бъдете сигурни
Последни новини