18 °C

Нов сблъсък между премиер и президент

Нов сблъсък между премиер и президент. Повод за косвената размяна на реплики стана арестът на руския опозиционер Алексей Навални. Бойко Борисов, който беше на обиколка в район на Сливница, атакува държавния глава, а Румен Радев му отговори през медиите, съобщи Нова телевизия. 

По време на своята обиколка премиерът коментира външнополитически теми „На Европейския съвет беше разгледано и задържането на Навални. На този фон е оглушително мълчанието на президента Радев”, смята Борисов.

По думите на министър-председателя казусът „Навални“ е лош урок за демокрацията. „Тук става въпрос за чисто демократичен процес, че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас“, посочи още премиерът.

Той добави, че настоява за освобождаването на руския опозиционер Алексей Навални и попита какво мисли президентът по темата. Отговорът от „Дондуков” 2 не закъсня.

„Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата „да изгори” Елена Йончева, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа”, беше коментарът на президента Румен Радев.

Затова, според държавния глава, днешното изказване на премиера било постановка. Президентът посочва, че проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да се крият зад театрални пози. Радев заявява, че оставя тази роля на Борисов.

Междувременно, в Сливница премиерът беше придружен от министъра на икономиката Лъчезар Борисов, който обеща повече подкрепа за бизнеса.

„В понеделник започва изплащането през Националната агенция по приходите. 116 милиона тръгват към бизнеса и до броени дни ще стигнат. Ще докоснем над 8 100 компании по тази бърза мярка”, поясни ресорният министър.

Разчетите на икономическото ведомство показват, че мерките до момента са спасили 300 000 работни места.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Бл
    Блякбери
    3 -8
    22:46, 23 яну 2021
    На президента му пишат всичко и го карат да го нау... Виж коментара
    • 7/
      7/8
      5 -1
      11:30, 24 яну 2021
      Не е коректно един тъп пожарникар, да казва на един супер пилот/признат и от "любимите американци на Хунтата", как се кара самолет!По-добре е да слушам думите на Радев/винаги на място/,отколкото глупостите на едно самозабравило се нищожество,което излага себе си и нас по света!Вън мекерета от власта!!!
  • 2
    Ke
    Kendi
    2 -10
    22:55, 23 яну 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • 3/
      3/4
      7 -1
      11:35, 24 яну 2021
      Хей,кенди,зомбираните изроди като теб не трябва да си дават мнението!
  • 3
    Да
    Дамян
    0 -5
    14:13, 24 яну 2021
    Намери за кого да заплаче Радев - за Гебрев, ортак... Виж коментара
  • 4
    Че
    Чекмеджето е нагло
    1 -1
    16:55, 24 яну 2021
    Трябва да го разковем с шутове
Последни новини