11 °C

Седем медицински сестри в Германия са уволнени заради отказ от ваксинация

Седем медицински сестри от център за грижи в германския град Десау-Рослау са принудени да напуснат, защото не искат да се ваксинират срещу коронавируса, предаде вестник "Билд". 

Началникът на центъра Рене Вилмер и съпругата му Кони са си сложили ваксини, след което са призовали и служителите да последват техния пример. Три медицински сестри са отказали веднага, а други четири не са били сигурни, че искат да се ваксинират.

Вилмер е разговарял с тях и им дал материали за ваксинирането. Накрая поставил срок от два дни, в които колебаещите трябвало да вземат решение дали ще се ваксинират. След като този срок изтекъл, служителите не дали положителен отговор и били уволнени.

Служителка от уволнените разказа, че Вилмер е заплашил персонала си, че ако не се ваксинира, ще бъде уволнен. 

"Не съм против ваксинирането. Просто исках да помисля още няколко дни. Неприятно е, когато някой ми поставя срокове по такъв личен въпрос", смята уволнената медицинска сестра.

Според изданието жената смята да се обърне към съда и да подаде жалба срещу бившия си началник.

Уволнените вече са си намерили нова работа. 

Вилмер в момента търси нови медицински сестри и иска служителите му да се ваксинират срещу COVID-19. Обяснението за това изискване е, че се грижи за сигурността на пациентите. Началникът на центъра твърди, че е получил множество заплахи от противници на ваксинирането за съд, включително и за убийство. 

Ваксинирането в Германия започна на 27 декември, като до момента е поставена ваксина на повече от 1,2 млн. души, а 25 000 вече са получили втора доза.

С приоритет са хората над 80-годишна възраст, обитателите и служителите на домове за възрастни, както и медицинските работници.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Въ
  Възмутена
  3 -1
  10:21, 25 яну 2021
  Най-голямата кирия на здравните власти барабар с фармацевтичните компании е обикновените хора да боледуват дълго време, те все пак ще починат в един момент – даже без лекарска помощ.
  Много отдавна се знае, но малко се говори, че фармацевтичните корпорации имат огромен интерес хората постоянно да боледуват, а животът им да бъде поддържан с различни медикаменти, обновявани и произвеждани на каскадния принцип.
  След първия щам на сегашния коронавирус, преди няколко месеца се появи и нов; по-късно ще вероятно ще има други щамове – и така до незнам кога си.
  Заради тях постоянно ще се произвеждат нови и нови „усъвършенствани“ ваксини – които може би ще ни ги поставят по вече оформящия се традиционен начин: „доброволно“, „с информирано съгласие“ и „безплатно“.
 • 2
  Аз
  Аз не разбрах
  4 -1
  10:56, 25 яну 2021
  Какъв му е проблема на ваксинирания презерватив. Нали вече е " сигурно " ,че ще е здрав. Защо налага мнението си да ваксинира и други принудително. Тази западна " демокрация " е пълен кенеф. Мирише на лошо.
  • Ра
   Работодател
   1 -1
   15:14, 25 яну 2021
   Устата ти мирише на лошо.
   Проблема му е че има мозьк и носи отговорност за множество други хора, които са пациенти там.
 • 3
  Ку
  Курти от кУрнаре
  1 -1
  13:08, 25 яну 2021
  очаквайте съвсем скоро хората с нормални сексуални навици в европа да бъдат сочени и дискриминирани. все пак на запад отдавна управлението е в ръцете на обратните. тежко и горко на нормалните
 • 4
  Ра
  Работодател
  1 -2
  15:11, 25 яну 2021
  Надявам се скоро да започнат масово уволнения на противниците на ваксинации. Що за малоумен индивид трябва да си, че да откажеш ваксинация за такава сериозна болест при условие, че си пълен с множество ваксини от ранна детска вьзраст за които никой не те е питал и благодарение на тях още си жив. Еми естествено, че трябва да е принудително, иначе червея има ли мозьк да разбере проблема ако му оставят той да решава?? И после умират други заранди него.
  Надявам се всички противници на ваксинирането да загубят член на семейството от корона.
  • Ме
   Мед. сестра
   0 0
   20:16, 25 яну 2021
   Човече, съветвам те да си потърсиш добър психиатър.

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
07 мар 2021
Последни новини