Макрон: Време е да се преосмисли уязвимостта на инфраструктурата от климата

Френският президент Еманюел Макрон призова днес света да преразгледа уязвимостта на ключовата транспортна инфраструктура спрямо въздействието на климатичните промени, предаде ДПА.

"Трябва да преосмислим инфраструктурата, пътищата, пристанищата в светлината на покачващото се морското равнище, големите метеорологични събития, повишаването на средните температури и свързаните с това промени в екосистемите", каза Макрон на виртуална среща на високо равнище в Амстердам.

Над 20 световни лидери и представители на бизнеса заседават онлайн по покана на нидерландското правителство, за да обсъдят последиците от изменението на климата.

На срещата Макрон предупреди, че светът трябва да очаква сътресения и да се бори с основните промени, които вече са в ход. По думите на френския президент пандемията е подчертала колко е важно да бъде предпазено населението.

"Климатичните промени са един от онези шокове, които засягат всички нас и чиито ефекти се проявяват и засилват навсякъде", изтъкна Макрон. Той призовава да бъде ускорено въвеждането на мерки за приспособяване, за да се намали уязвимостта на обществата.

"Това е нашата отговорност към всички и нашата отговорност към всеки отделен човек", подчерта френският държавен глава.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    2 0
    23:55, 26 яну 2021
    Ако има предви климата в неговия дом то той е още в 1950г.Цяла Европа май се управлява от бездетни и некрофили.Трябват здрави промени за да се изметът тези нещасници от постовете им.

Видеа по темата

Последни новини