Работата на Сдружение "Бъди активен", към която се присъедини и Асеновград, продължава и през новата година

Изображение 1 от 2

    През изминалата година проектът "Партньорство за красива и чиста България" на Сдружение БГ Бъди активен създаде мрежа от 15 организации, които се заеха с нелеката задача да изградят активно гражданско общество в няколко града.

    Пловдив, Варна, Шумен, Силистра и Добрич смело поеха по пътя на преосмисляне отношението към градската среда и природата, а техният пример се оказа заразителен и през годината към тях се присъединиха и по-малки градове и села като Марково, Куртово Конаре, Калофер, Асеновград, Езерец, Дулово. 
     
    През 2021-ва година проектът ще се реализира отново в няколко български града - Езерец, Варна, Добрич, Силистра, Пловдив и други. 

    Сдружение БГ Бъди активен е отворено към нови партньорства и идеи, посветени на активизиране на хората и обществото, повишаване на информираността по темата за опазване и подобряване на околната среда, и очаква и други градове също да се включат.

    Припомняме, че през ноември месец 2020 г. Сдружението направи дарение на община Асеновград - три коша за разделно събиране на отпадъци ( за пластмаса, хартия и стъкло ). Те са поставени във фоайето на общинската администрация на втория етаж - преди входа за "Информационен център".

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини