Пловдивската полиция с акция "Пешеходец", 94 са нарушителите

В рамките на 6 часа на 4 февруари служители на ОД МВР Пловдив провериха дали пешеходци и водачи спазват закона за движение по пътищата.

Засиленият контрол на униформените бе по отношение на неправилното движение на велосипедисти по площите, предназначени за пешеходци, неправилното пресичане на платното за движение от страна на пешеходците, съответно отнемане предимството на пешеходци на пешеходни пътеки и на други зони, които са обособени за велосипедисти или пешеходци.

Униформените са извършили 892 проверки на водачи на МПС и 129 проверки на пешеходци.

Установените случаи на извършени нарушения по Закона за движение по пътищата от страна на пешеходците са 94, като за тях са съставени глоби по фиш.

Актове за установени административни нарушения са наложени на 8 водачи на МПС, които са извършили нарушения спрямо пешеходци с отнемане на предимство.

По време на акцията са установени общо 935 нарушения по ЗДВП и са образувани две бързи производства за престъпления по пътищата срещу двама водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества.

За извършени други нарушения по ЗДВП са съставени 84 акта и 226 глоби по фиш.

Шест са установените случаи на водачи, преминали на червен сигнал на светофарната уредба. 9 са нарушенията, свързани с използване на мобилен телефон по време на управление.

В 22 от случаите водачите зад волана са били без поставен обезопасителен колан, а 28 са актовете за нередовни пътни документи.

Установен е един водач, който е управлявал превозно средство с товар, превишаващ максимално допустимата маса при управление.

На водачите са съставени 84 глоби по фиш за нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, неправилно спиране и престой и неизползване на светлини.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини