Производството на iPhone 12 mini ще бъде спряно през Q2 поради лоши продажби

Миналия октомври Apple пусна серията мобилни телефони iPhone 12, която включва iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 mini разполага с 5.4-инчов OLED дисплей и е най-евтиният нов смартфон на компанията. Ниската цена обаче не помогна и iPhone 12 mini в момента е най-слабо продаваният модел, който представлява едва около 6% от продажбите.

Известната инвестиционна компания JPMorgan Chase наскоро публикува най-новата си прогноза, в която анализаторът Уилям Йънг намали прогнозите си за производство на iPhone 12 и iPhone 12 мини съответно с 9 и 11 милиона. В същото време той също потвърди, че търсенето на iPhone 12 mini на пазара е слабо и продажбите в световен мащаб са твърде ниски. Анализаторите, позовавайки се на източниците си от веригата за доставки, добавиха, че Apple ще прекрати производството на този телефон през второто тримесечие на 2021 г.

По този начин iPhone 12 mini може да се превърне в най-краткотрайния водещ модел в историята на iPhone. В същото време се очаква, че в новата линия смартфони отново ще се появи малък модел, който Apple може да оптимизира и направи по-привлекателен (при iPhone 12 mini животът на батерията е много лош).

Анализаторът също така повиши прогнозата за продажбите на iPhone 12 Pro Max с 11 милиона бройки.

Според Counterpoint Research доставките на смартфони iPhone са се увеличили с 22% през предходното тримесечие. Нарастването се дължи на пускането на линията iPhone 12, която поддържа мрежи от пето поколение. Също така продажбите на предишни модели не спаднаха и търсенето им е стабилно след намалението на цената им.

Компанията е доставила 90 милиона смартфона и има над 23% пазарен дял. Анализаторите отбелязват, че Apple засили позициите си в премиум сегмента на смартфоните в Китай. Според главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук два от трите най-продавани премиум смартфона в Китай са от Apple.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини