11 водачи останаха без книжки, 150 акта са съставени за неспазване на знак "Стоп" само за шест часа

Акция за контрол над водачите на моторни превозни средства по спазване на пътен знак Б2-„Спри! Пропусни движещите се на път с предимство!“ проведоха в рамките на 6 часа служители на ОД на МВР Пловдив. Проверени са 999 МПС-та и 1163 лица.

Констатираните нарушения по ЗДвП и Кодекса на застраховането са 858 броя, а 4 са бързите производства за установени криминални престъпления.

Двама са шофиралите с алкохолна концентрация, като при проверка на един водач е установено, че той е неправоспособен, а дрегерът е отчел концентрация от 3,32 промила алкохол.

Двама са шофьорите, седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества - амфетамин и бензодиазепин.

Съставени са 205 акта и 231 глоби по фиш, като 150 от актовете са за неспазване на знак „Стоп“.

Трима от водачите са били неправоспособни, а 5-ма са използвали мобилен телефон, докато шофират.

11 са отнетите шофьорски книжки.

За неизползване на обезопасителен колан са съставени 50 акта, а при 18 от проверените автомобили са констатирани различни неизправности, за които е взето административно отношение.

Четирима са водачите, които са преминали на червен светофар.

Наложена е санкция и на водач, отнел предимство на пешеходец, а без застраховка "Гражданска отговорност" са били три от проверените МПС.

За неправилно движение по пътното платно на водачи на МПС са съставени 32 глоби по фиш, 64-ма от водачите са били с нередовни пътни документи, а 135 броя са другите нарушения по ЗДВП.

Само за 6 часа на територията на областта посредством експлоатираните технически средства и системи за заснети 378 нарушения на скоростните режими.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини