Премиерът Бойко Борисов провери изграждането на локалните платна на пътя Асеновград - Пловдив

Изображение 1 от 2

    Изграждането на локалните платна на Асеновградско шосе върви с бързи темпове, като в посока Пловдив вече се полага първият асфалтов пласт.

    В това се убедиха премиерът Бойко Борисов и заместник-министърът Николай Нанков, които заедно с областния управител Дани Каназирева инспектираха обекта.

    В платното за Асеновград се извършват изкопни и насипни дейности, както и строително-монтажни работи за комуникациите.

    Премиерът подчерта, че с построяването на локалите ще се осигури безопасен достъп до имотите в близост до трасето, край което непрекъснато се правят нови търговски и индустриални обекти.

    Според областния управител локалите са наистина много важни за бизнеса и ще улеснят компаниите по протежението на целия път.

    Тя съобщи, че има уверението на фирмата изпълнител, че локалните платна ще бъдат готови предсрочно през май.

    Каназирева допълни, че в областта се работи усилено и по още няколко важни инфраструктурни обекта, някои от които министър-председателят по-рано също посети – Околовръстния път на Пловдив и пътя за Лилково, който досега никога не е асфалтиран.

    От посещението на премиера стана ясно, че също така усилено се работи по укрепването на свлачището край село Бойково и на подпорната стена на пътя Кричим-Девин.

    Той припомни, че тази седмица Министерският съвет гласува допълнително средства за нашия регион, като 600 000 лв. са за манастирския комплекс в Кръстова гора, отделно отпусна и финансиране за Пловдивската духовна семинария.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини