Изправят пред съда непълнолетно момче от село Боянци за опит за убийство

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Н.Т., на 16 г., за това, че на 28.07.2020 г., в с. Боянци, обл. Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е направил опит умишлено да умъртви другиго – А. Б., на 49 г., като му е нанесъл удар със сабя в областта на главата и му причинил нараняване, довело до разстройство на здравето му.

На 28 юли 2020 г., в с. Боянци, обл. Пловдив, две враждуващи групи се сбили на улицата с дървени колове, метални тръби и други предмети.

Поводът бил разчистване на сметки след скандал между двама мъже от квартала, които предишния ден стигнали до бой по време на футболен мач.

Пострадалият А.Б. бил в заведение със свой приятел, когато започнал масовият бой. Той чул виковете, станал и тръгнал да разтървава участниците.

А.Б. се намесил, като викал: „Спрете!“. В суматохата получил удар с дървен кол в рамото от друг мъж и се обърнал, за да му вземе тоягата. Докато двамата дърпали дървения прът, към гърба на пострадалия се приближил обвиняемият Н. Т.

Той бил пристигнал на мястото с родителите си, като носел в ръцете си сабя, вдигнал я и силно ударил по главата А. Б. Пострадалият паднал на земята.  От главата му потекла кръв.

Обвиняемият Н. Т. се уплашил и избягал към дома на баба си. Там скрил сабята до външната чешма.

Боят между групите бил преустановен и бил подаден сигнал на тел. 112.

Пристигналият екип на Спешна помощ първо откарал пострадалия в болница в гр. Асеновград, но тъй като състоянието му било тежко, той бил преместен за лечение в УМБАЛ „Свети Георги“, гр. Пловдив. Там претърпял операция и лекарите спасили живота му.

Непълнолетният обвиняем Н.Т. е с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

Наказанието, предвидено по горепосоченото обвинение, след редукцията за непълнолетни, е до 5 години „лишаване от свобода“.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини