Президентът за сина си: Нямам намерение да коментирам този режисиран спектакъл

Президентът Румен Радев разкритикува медиите за това, че са се подвели по опорките на "кафявите сайтове" за участие на сина му в парти по време на карантина и за събитията след това. Държавният глава отбеляза, че от началото на мандата му неговото семейство е подложено на непрекъснати атаки.

"За съжаление много от вас повториха сляпо опорките на кафявите сайтове за пищен купон в заведение, за арести, за отвеждания в полицейски управления, задържания, нарушаване на мерки, отказ на родители да приберат децата си“, посочи Радев.

Президентът допълни, че медиите имат всички ресурси да проверят фактите и тогава да информират публиката и това е необходимо особено към младите, които в момента изграждат отношението си към институциите и медиите. 

"От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и аз нямам намерение повече да коментирам този режисиран спектакъл", подчерта той. Но добави, че има нужда от всеобхватно и пълно разследване по констатациите в доклада на ОЛАФ за предполагаеми нарушения в МВР по време на назначеното от него служебно правителство. 

"Ние се нуждаем по този доклад от всеобхватно и пълно разследване, което да се основава на всички документи по този случай, а не само на селективно поднесени. Разбираемо е и управляващите да се притесняват. Ако има нарушение в обществената поръчка, после те са я отстоявали пред КЗК, пред ВАС и са сключили договор", коментира държавният глава.

"Аз очаквам от вас, медиите, да бъдете не по-малко активни и по други констатации на ОЛАФ, към констатациите на ОЛАФ и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници“, които облагодетелстват, по техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България, които ощетяват европейския бюджет. По разчети на комисията за годините от 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим. И колкото и сега този скандал да се потиска преди изборите, след изборите най-вероятно България ще трябва да плаща, както ще плащаме и огромните заеми, които в момента харчим“, заяви Румен Радев.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    2 -6
    08:40, 12 фев 2021
    Спри да обръщаш внимание на тази управляваща папла... Виж коментара
  • 2
    Да
    Дамян
    7 -1
    09:06, 12 фев 2021
    Толкова ли е трудно да кажеш , че съжаляваш за постъпката на момчето си, бе Радев.Какъв " режисиран спектакъл" виждаш тук.Бащата на едно от момчетата потвърди, че Георги е бил на купона и че неговото момче вече си носи последствията за това. А президентския син - ни лук ял, ни лук мирисал.Не казвам,че трябва да го пратят в затвора за това, но ще трябва да се научи да казва " съжалявам " .Президентът - също.
Последни новини