17 °C

111 нарушения само за неизползване на обезопасителни колани регистрираха полицейски служители на територията на област Пловдив само за 6 часа

Полицейска операция с акцент контрол над водачи и пътници на МПС по спазване на правилата за използване на обезопасителни колани и системи се проведе в рамките на вчерашния ден.

Участие в акцията взеха 128 униформени служители на пловдивската областна дирекция. 

Само за 6 часа са извършени 986 проверки на водачи и пътници. Констатирани са 818 нарушения по ЗДвП и са образувани две бързи производства за управление на МПС под въздействието на алкохол и наркотичн ивещества. 

Водач от Пловдив е установен да шофира с алкохолна концентрация от 2.11 промила, а полеви тест на друг мъж зад волана е реагирал положително за употреба на канабис. Един от проверените водачи пък е бил неправоспособен. 

Установените случаи на нарушения, свързани с неизползне на обезопасителнен колан или системи от водачи и пътници, са 111 броя, като за извършените нарушения са съставени 97 акта на водачи и 14 глоби по фиш за пътници, които също не са се погрижили за своята сигурност по време на пътуването. 

12 са водачите, използвали мобилен телефон по време на управление на МПС, а в 6 от случаите проверените автомобили са били с техническа неизправност.

6 от шофьорите са санкционирани за нередовни пътни документи, а при 4 от проверените лица зад волана е приложена принудителна административна мярка - временно отнемане на шофьорските книжки, поради неплатени глоби за предишни нарушения, извършени от водачите.

За други нарушения, извършени по време на акцията са съставени 31 акта.

64 са наложените глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и маркировка. 41 са фишовете за неправилно спиране и престой, а 34 за нередовни пътни документи. 

104 са извършените други нарушения.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    33
    333
    1 0
    16:36, 23 фев 2021
    Бирниците се активизираха!

Още новини

Последни новини