Провериха 208 автомобила при специализирана операция,половината хванати в нарушение

208 автомобила са били проверени в специализирана операция на територията на областта през почивните дни с цел осигуряване на безопасно движение, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, спазване на скоростните режими, използване на обезопасителни колани и системи. 96 са констатираните нарушения на ЗДвП, съставени са 15 акта и 47 фиша. В хода на операцията са били заснети 34 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени и връчени електронни фишове.

ПТП. 18-годишен с „БМВ“ при включване в бул.“Беломорски“ блъснал движещ се автомобил „Шкода“ по главния път. Инцидентът станал вчера около 15,30 часа. Тестовете за алкохол са с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Две бързи производства са образувани за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. Около 20,45 часа снощи в областния град бил проверен 40-годишен водач на „Пежо“. Тестът за алкохол отчел 2,02 промила. Около 1,30 часа на 7 март в село Бял извор бил спрян лек автомобил „Сеат“, управляван от 37-годишен. Алкохолната проба на водач отчела 1,76 промила. Взети са кръвни проби за химически анализ. Двамата водача са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления в Кърджали и Ардино. Работата по случаите продължават разследващи полицаи.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини