Путин заяви, че утре ще се ваксинира срещу Ковид-19

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че възнамерява утре да се ваксинира срещу Ковид-19, съобщиха световните агенции. Путин добави обаче, че всеки руснак има право сам да реши дали да се ваксинира.

Руският лидер не уточни с коя от трите ваксини руско производство ще се имунизира.

Говорейки на предавано по телевизията съвещание, посветено на руските ваксини срещу ковид, той заяви също, че Русия е подписала международни договори за доставка на ваксината "Спутник V" за 700 милиона души. Путин добави, че е от жизненоважно значение да се ускори производството на ваксини за вътрешно ползване, където досега 4,3 милиона души са получили и двете дози от ваксината срещу ковид.

"Буди учудване, че непосредствено преди нашата среща, както ми докладваха, буквално преди малко, един от отговорните служители на Европейската комисия е заявил: "Не ни трябва "Спутник V". Странно изявление, ние не натрапваме нищо на никого", каза президентът пред участниците в съвещанието. По думите му, когато подобни изявления се правят от официални лица, "възниква въпросът чии интереси защитават и представляват тези хора: интересите на някакви фармацевтични компании или интересите на европейските граждани".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини