Любослав Пенев е новият треньор на ЦСКА

Легендата на българския футбол Любослав Пенев е новият треньор на ЦСКА. Досегашният наставник на Царско село заменя на поста босненеца Бруно Акрапович. Изненадващата треньорска смяна бе потвърдена от официалния сайт на "червените".

"Рокадата е продиктувана от неудовлетворителното представяне на тима в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти. От началото на пролетния полусезон ЦСКА лъкатуши в изявите си, а на самия терен обликът, качеството на игра и резултатите на отбора не са убедителни", съобщава сайта на "армейците".

"За новото си завръщане на “Армията” Любослав Пенев е бил убеден от главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. Тъй като в момента собствениците на клуба продължават да осигуряват коректно бюджета, но са се дистанцирали от оперативната власт и кадрова политика, именно Стоилов е инициирал промяната и поел отговорност, че Пенев е най-подходящият и правилен треньор да бъде начело на армейците.

В името и за благото на ЦСКА той е получил „картбланш“ да действа. При създалата се ситуация от „Царско село“ са уважили желанието на своя досегашен наставник. Още от утре Любослав Пенев започва работа с тима в подготовката му за първия сблъсък от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец на 7-ми април", допълват от "Българска армия".

Бруно Акрапович пое ЦСКА миналия ноември и води клуба в общо 16 мача, в които записа 11 победи, 2 равенства и 3 загуби. "Червените" сериозно подобриха представянето си под ръководството на бившия треньор на Локомотив Пловдив, като най-впечатляваща бе победата над Рома с 3:1 у дома в мач от груповата фаза на Лига Европа.

"Армейците" записаха и равенство при гостуването си на румънския Клуж, а в турнира за Купата на България Акрапович класира тима за полуфиналите след победи над Ботев Ихтиман, Черно море и Ботев Враца. Макар и да подобри представянето на отбора в Първа лига, загуби от Лудогорец и Берое в последните седмици отдалечиха ЦСКА на девет точки от "орлите", които са убедителни лидери в класирането.

От своя страна в последната година Любослав Пенев водеше тима на Царско село, като през миналия сезон успя да му осигури оставане в Първа лига, а през тази кампания "царете" се представят много солидно и все още имат шансове да се преборят за участие в първата шестица в плейофната фаза на първенството.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини