13 °C

Pixel 6 се изправя срещу iPhone с произведен от Google процесор

Почти всички смартфони с Android в САЩ имат чипсети Qualcomm - някои може да го нарекат монопол, но точно сега е така. Google обаче работи по свой собствен чипсет под кодовото име Whitechapel поне от миналата пролет. И ако се вярва на скорошен доклад, този дългоочакван хардуер може най-накрая да се прояви в тазгодишния Pixel 6 и потенциално дори в Pixel 5a.

За тези, които не го помнят от миналата година, за Whitechapel се говореше, че е ARM чипсет, захранван от 2x A78 ядра, 2x A76 ядра и 4x A55 ядра, съчетани с ARM Mali GPU дизайн, каза по това време да се основава на неофициалната архитектура "borr". Google очевидно е поискал от Samsung помощ при проектирането на чипа, а също така се счита, че той ще се прави в заводите на Samsung.

Според днешния доклад телефон Pixel тази есен (вероятно Pixel 6) ще използва чипсета и той е изрично обвързан с хардуерна платформа с кодово име Slider, като този нов чип взима името GS101. Също така са забелязани още признаци за сътрудничество на Samsung при разработването на чипа и той може дори да използва някои софтуерни компоненти на Exynos.

Като се има предвид обичайната разлика в производителността между съвременния хардуер Exynos и чипсетите Snapdragon на Qualcomm, надяваме се, че това не означава понижаване на производителността за следващия Pixel.

Две кодови имена също са свързани с платформата Slider (Raven и Oriole), които и двете се асоциират с предстоящите устройства Pixel - вероятно Pixel 6 и изтеклият преди това Pixel 5a.

В Google се надяват, че персонализирани чипсети като Whitechapel могат да донесат производителност на ниво iPhone в пространството на Android. Apple се радва на позиция като единствен разработчик на софтуер на своята платформа и като единствен производител на хардуер, което дава на компанията ниво на взаимодействие между софтуерния и хардуерен дизайн, на който производителите на Android апарати не могат да отговарят.

Като основен разработчик на Android, Google е в състояние да се изправи срещу Apple и потенциално да направи чип, който да общува перфектно със своя хардуер. Тук няма никакви гаранции - особено като се има предвид участието на Samsung, по-слабата производителност на Exynos и факта, че досега не сме чували Google да пуска персонализиран ядрен дизайн като Apple. Контролираният от Google чипсет хардуер може също да означава по-дълги периоди на ъпдeйти за апаратите Pixel на Google.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини