Слави Трифонов отговори на Борисов с Конституцията

Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов за първи път след деня на изборите публикува свой коментар във фейсбук. 

Текстът е лаконичен:

"По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея."

Това, което всъщност казва лидерът на втората по големина парламентарна група в 45-ия парламент, е, че според основния закон държавният глава Румен Радев трябва да връчи мандат за съставяне на правителство първо на ГЕРБ и едва след това, ако партията на Бойко Борисов се провали в опита си да остане на власт, идва ред на неговата партия.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ve
    Venom
    11 -24
    17:02, 7 апр 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Да
      Дали ?
      19 -26
      17:19, 7 апр 2021
      Дали има друга държава, в която победилата категор... Виж коментара
    • По
      Порчо
      30 -7
      19:16, 7 апр 2021
      Дали има дебили, дето повече от половин година народът им иска оставката, а те се крият по махали и джандеми и се правят все едно нищо не се случва?
      Знаем че вие гробарите не сте много умни и образовани, ама не можете ли да работите поне с калкулатор? Проста аритметика за втори клас е! Като пресметнете, ще разберете, че даже и да си взел (купил с държавни, сиреч с нашите пари) най-много гласове, то може и да не си победител!
      Защо мислите, че ******* сега се гърчи и обяснява, като ученичка? Дори и той разбира, че при едно различно правителство, има шанс всичките му далавери, простотии и мръсотии ще изскочат! И тогава дори Каскетски-Гешев може и да не го спаси! Защото в мафиотските среди всеки си пази кожата!
    • Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Къ
      Към Пора
      0 -1
      19:48, 8 апр 2021
      Порчо,Пор вмирисан, обсесиите ти за непогрешимост са потресаващо нелепи и тъповати,както винаги.
      Запомни го. Пак ще ти го напомня --само след броени месеци ,сегашните уж победители на Слави-Чалгаря,Пинокио и Мая Костинбродска ще бъдат замеряни,псувани,бити,преследвани от същите лумпени,които ги избраха, а летните протести ще им се сторят ,като детска игра пред вълната,която ще срещнат .
      И началникът им -Президента няма да има къде да се скрие.
  • 2
    Сф
    Сферата
    5 -5
    01:23, 8 апр 2021
    Всичко в момента зависи от Трифонов. Ако иска да разкара ГЕРБ за винаги, прави нови избори или широка коалиция. Ако не му стига, колко е богат, но с гаранции за голямото парче от баницата, взема мандата и се коалира с ГЕРБ. Трябва обаче, да има много предан Министър-председател. Е, като страничен ефект може да изчезне България, но то и досега никой не мислеше за нея.
Последни новини