Приключи ремонтът на "Пешеходния мост"

Изображение 1 от 2

    Ремонтът на „Пешеходния мост“ в Асеновград приключи на 05.04.21 г. Веднага след това започнаха и допълнителните дейности по подстъпа.

    Извършена е цялостна подмяна на настилката на мостовото съоръжение.

    Сменени са и решетките на отводнителните шахти в двата му края.

    Настилката е направена от павета с посипка, което създава релефна нехлъзгаема повърхност.

    Ремонтиран вече и подстъпът от западната страна на моста. Пренаредена бе настилката в пространството между пешеходния светофар и мостовото съоръжение, с цел да се осигури безпрепятствен достъп на хората.

    До този момент при валежи на мястото се образуваше огромна локва с вода, което допълнително затрудняваше преминаването на пешеходци.

    А рампата, която бе поставена, не предоставяше необходимото удобство на майки с детски колички и трудно подвижни лица. Не отговаряше и напълно на съответните съвременни изисквания и стандарти.

    Идеята е новата настилка на моста и пространството откъм улицата да се запази здрава максимално дълго време.

    Решение за това е, от следващата година при снегопочистване да не се ползва сол. Планирано е да се посипват други смеси, които не взаимодействат с бетона.

    Няма да се допуска и механичното ръчно почистване.

    Община Асеновград призовава и шофьорите да не паркират на площта между „Пешеходния мост“ и улица “Съединение“, за да не се нарушава новоизградената тротоарна настилка и да не се възпрепятства преминаването на пешеходци през мястото. Зоната е пешеходна и настилката не е предвидена да издържа по-голямо натоварване. В случай, че паркирането на автомобили продължи е планирано да се предприемат мерки за ограничаването му.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини