Турция предвижда отлив на 500 хиляди туристи заради ограниченията на полетите, наложени от Русия

Турският министър на туризма Мехмет Нури Ерсой заяви, че ограниченията върху полетите, наложени от Русия до юни, може да костват на Турция 500 хиляди туристи, предаде турската частна телевизия НТВ.

По думите на Ерсой при евентуален спад на случаите на КОВИД-19 в Турция датата 1 юни, докогато важат влизащите в сила от утре ограничения, може да бъде изтеглена по-напред в календара.

"Възможно е да има спад в броя на туристите от близо 500 хиляди души. В момента не се наблюдава проблем при летните резервации", посочи Ерсой.

Според изчисления на Съюза на турските хотелиери решението на Русия за ограничаване на полетите ще струва на Турция 1,5 милиарда долара. Това са загубите от приходите от туризъм, които страната ще понесе в резултат на спрените полети, казва председателката на Съюза Мюберра Ересин, цитиранa от в. "Сьозджу".

Руският вицепремиер Татяна Голикова обяви в понеделник, че Русия ограничава редовните и чартърните самолетни връзки с Турция от 15 април до 1 юни заради разпространението на коронавируса.

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви днес, че не вижда политически мотив зад това решение на Русия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ер
    ерджолан се изака
    5 -1
    16:54, 14 апр 2021
    че подкрепя връщането на Крим в границите на Украина. Нещо се е пообъркал отново феса миризлив.
  • 2
    Са
    Салък
    5 0
    08:30, 15 апр 2021
    Цифрата е двойна, комши! Но грешката си е ваша... Щрм като продажбата на дронове на Украйна е по-важна за джоба на Ердо, ще страда туризмът и простолюдието...
Последни новини