1 033 души са осъдени през 2020 г. за престъпления с наркотични вещества от Апелативна прокуратура - Пловдив

Общо 2137 дела за държане, разпространение, отглеждане и контрабанда на наркотични вещества са наблюдавали прокурорите от района на Апелативна прокуратура – Пловдив през 2020 г.

Това стана ясно на годишното отчетно събрание на Апелативна прокуратура – Пловдив, което се проведе на 14.04.2021г. онлайн заради противоепидемичните мерки.

Гости бяха Борислав Сарафов, заместник – главен прокурор, и Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

В зоната на Апелативна прокуратура – Пловдив влизат районните и окръжните прокуратури в Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян.

По досъдебните производства за наркотични вещества са осъдени общо 1033 лица.  

Делата за тези престъпления ще бъдат приоритетни и през следващата година, посочиха прокурорите от Апелативна прокуратура-Пловдив. 

Апелативният прокурор Тодор Деянов очерта тенденциите на работата на прокурорите през годината.

Той посочи, че има спад на броя на регистрираните престъпления, изключително нисък процент на оправданите лица, както и увеличаване на броя на внесените обвинителни актове в съда.

През 2020 г. в апелативния район са регистрирани общо 16 747 престъпления, като през 2019 г. те са били 18 024, а през 2018 г.- 19 114.

На съд са предадени 7763 лица, внесени са 7147 прокурорски акта.

Общо 7150 са осъдените с влязла в сила присъда. Прокурорите от апелативната зона са наблюдавали общо 492 дела за корупционни престъпления и 1031 - за данъчни престъпления.  

Заместник – главният прокурор Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева дадоха отлична оценка за работата на магистратите от Апелативна прокуратура – Пловдив.

В събранието участваха онлайн и административните ръководители на шестте окръжни прокуратури в апелативната зона и директори на областните дирекции на МВР. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини