18 °C

Проектът за Суперлигата се провали

Зрелищно фиаско е на път да претърпи амбициозният проект за създаване на европейска Суперлига по футбол. Тя беше анонсирана в неделя вечерта със съвместно изявление на 12-те въвлечени в проекта клуба - шест от Англия и по три от Италия и Испания.

Само 48 часа по-късно обаче и шестте английски клуба обявиха официално, че напускат инициативата, след като бяха подложени на натиск от страна на феновете, футболните власти и държавата. УЕФА и ФИФА също заплашиха с крайни мерки, което също повлия на взетите решения.

Първи от Суперлигата се оттеглиха от Челси, макар и неофициално. Клубът беше подложен на атака от феновете, като хиляди протестираха пред "Стамфорд Бридж" и рискуваха да провалят мача за първенството срещу Брайтън. Поведението им е повлияло на собственика Роман Абрамович, който реши Челси да се оттегли.

Легендарният бивш футболист и мениджър Греъм Сунес прогнозира, че ще последва ефекта на доминото и не греши. Малко по-късно Манчестър Сити обяви съвсем официално, че напуска.

Два часа по-късно това направиха и Ливърпул, Арсенал, Тотнъм и Манчестър Юнайтед. В Испания Барселона обяви, че ще се допита до членовете си, но резултатът до голяма степен е ясен.

Коментари в сайта

Последни новини