28 °C

Завърши укрепването на свлачището на ул."Странджа" (снимки)

Изображение 1 от 3

  „Приключи ремонтът на участъка от улица „Странджа“, за който община Асеновград бе поела ангажимент.“

  Това съобщи в днешния следобед заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров.

  Той припомни, че беше пропаднала част от подпорната стена и се беше срутила в двора на близката къща.

  Проектът за укрепване на свлачището бе депозиран в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии от страна на община Асеновград и бе одобрен за сумата от 152 000 лева.

  Последва избор на изпълнител и стартиране на ремонтните дейности.

  По време на изпълнението се констатира, че канализацията и водопровода в участъка на цялата улица са в недобро състояние.

  Общинското ръководство проведе разговори с ВиК – Пловдив и бе решено да се подмени цялата подземна инфраструктура в проблемната зона.

  Освен това е направена и подпорната стена, положена е и нова пътна настилка от павета, която е съобразена с наклона на улицата.

  Уличното платно е разширено така, че да се осигури едно платно, което е в размер на около 2,30 метра.

  По улицата вече могат да преминават и автомобили.

  „Този участък е тесен от години и не може да бъде разширен поради това, че от другата страна има жилищни постройки, които няма как да бъдат премахнати.

  Очакваме от ВиК, след като приключихме нашата част, да довършат и останалия участък от улица „Странджа“.

  Дружеството има ангажимент да възстанови настилката в останалата част от улицата, където те извършиха и подмениха съответните комуникации.

  Със сигурност няма да бъде положен асфалт, а ще бъдат поставени някакъв тип павета“, обясни Димитров.

  Заместник-кметът увери, че паветата, които са останали излишни след ремонта, са складирани в складовата база на общината и ще бъдат ползвани при необходимост.

  От своя страна собственикът на фирмата изпълнител на проекта Емил Денков посочи, че ремонтът е приключил около 25 дни по-рано. 

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
  16 юни 2021
  Последни новини