"TV+" спря излъчването на новини и актуални предавания

"TV+" е спряла излъчването на новини и актуални предавания, след като от няколко месеца медията не получава плащанията за съдържанието си от "Розенфелд и Ко" - компанията собственик на телевизията която е и дъщерна на кабелния оператор "Булсатком".

За случая се разбра след публикация на Веселин Дремджиев, в която заявява, че в петък "Денят", предаването, което той води, няма да бъде излъчено. В поста си той пише още, че "TV+" не е получавала заплащане за съдържанието си от "Булсатком" от няколко месеца."

Позицията на Булсатком е цитирана в публикацията на Дремеджиев: "Ние сме жертва на изнудване и 9 месеца TV+ отказва да води конструктивни преговори с новото ръководство на компанията."

Пред OFFNews се свърза с водещия на "Денят" казва, че е разбрал, че предаването няма да се излъчи днес, но е имал достатъчно време, за да предупреди гостите. Факт е обаче, че технически предаването не може да се излъчва. Според думите му причината е изцяло финансова, но зад една финансова причина винаги могат да стоят икономическо-политически причини.

Според информация на "Клуб Z" работещите в телевизията репортери, редактори и технически персонал, са в режим на престой, поради временния недостиг на финансов ресурс. В момента на работа е единствено компютърен оператор, който поддържа ефира с документални и игрални филми.

Според програмата на телевизията до понеделник ще се излъчват само филми. В програмната схема за понеделник обаче се предвижда излъчването на новинарски емисии.

Програмният директор Милена Данева каза пред медията, че до прекратяване на излъчването се стигнало, защото преценили, че не могат да продължат да генерират разходи. "От няколко месеца давахме сигнали на "Розенфелд и Ко", че при продължаващо неплащане, ще сме принудени да спрем да генерираме програма", казва тя.

Репортерите, редакторите и техническите лица са в режим на "престой". На работа са само хората, ангажирани с излъчването.

За неплащането от страна на "Розенфелд и Ко": Нямам получени други послания или индикации за неплащане, особено при действащи договори за разпространение на този етап. Ако има промяна в ситуацията, сме готови да възстановим излъчването на новини и актуални предавания. На този етап обаче преценихме, че не можем да продължим да генерираме разходи, да плащаме заплати.

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини