27 °C

1 106 нарушения по пътя за по-малко от 24 часа в Пловдивска област

При проверени 3 289 водачи и превозни средства през изминалите празнични дни в област Пловдив са установени 1 106 нарушения.

17 от водачите са извършили криминални престъпления, шофирайки след употреба на алкохол и наркотици.

В два от случаите униформени служители на ОД на МВР Пловдив са отказали подкуп, предложен от водачи, които с действието си са целели да избегнат отговорността си пред закона.

Камери, патрулки и пътни полицаи контролират всички пътни артерии за празниците.

С цел недопускането на инциденти и инспекция на дисциплинираността на водачите, полицейският състав на пловдивската дирекция следи за скорост, рисково шофиране и водачи, управляващи МПС под въздействието на алкохол и наркотици, както и седнали зад волана неправоспособни лица.

За времето от 08.00 часа на 1-ви май до 04.00 часа на 2 май с цел установяване на нарушения, пряко влияещи върху пътнотранспортния травматизъм, са проверени 1 505 МПС и 1 784 лица.

Униформените служители на областната дирекция са установили 1 106 нарушения.

19 от проверените водачи са с отнети книжки, а дерегистрираните автомобили са 33.

За установените административни нарушения са съставени 238 акта, а наложените глоби по фиш са 259 броя.

15 са водачите, които са шофирали след употреба на алкохол. В 5 от случаите техническото средство е отчело над 1.2 промила.

Други двама шофьори са се намирали под въздействие на наркотични вещества към момента на проверките на пътя, а трима са отказалите да бъдат тествани за употреба на алкохол и наркотици.

139 от проверените водачи са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска, за което е взето административно отношение.

14 са неправоспособните водачи, които въпреки, че нямат право да шофират, са нарушили закона, рискувайки с поведението си живота и здравето и на останалите участници в движението.

15 са били превозните средства, чиито водачи не са се съобразили със задължителното условие автомобила им да има застраховка гражданска отговорност, а в 66 случая са констатирани технически неизправности по проверените превозни средства.

С нередовни пътни документи са били 126 лица.

Само 9 са случаите, в които водачи са използвали мобилен телефон по време на управление, игнорирайки възможността да попаднат в рискова ситуация, породена от тяхното поведение зад волана.

Четирима водачи са си позволили да се придвижват със спрени от движение МПС.

За неправилно движение по пътното платно са санкционирани 12 от шофиралите, а за други нарушения по ЗДвП - 135-ма.

По време на проверките са заснети и 527 нарушения на скоростните режими.

Връчените електронни фишове на водачи и пътници са 67 броя, а общата им стойност възлиза на 5 450 лв., което показва, че нарушителите са свикнали да отлагат плащането на своите глоби.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
17 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
17 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
17 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
17 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
17 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
17 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
17 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
17 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
17 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
17 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
17 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
17 юни 2021
Последни новини