ГЕРБ провалиха изслушването на бизнесмен, който разказа за Мата Хари и кюлчетата в спалнята

Бизнесмен разказа за Мата Хари, която е снимала кюлчетата злато, пачки с пари и пистолет в спалнята на Бойко Борисов, в комисията по ревизия на Мая Манолова. Изслушването му беше провалено от депутати от ГЕРБ. 

Светослав Илчовски - един от големите земевладелци в България - заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма, който се е представил за говорещ от името на Борисов. Принудата била за това да продава зърно под пазарните цени.

От кого са кюлчетата в спалнята?

Бизнесменът твърди, че пред очите му на рожден ден на Борисов "Иван Пилето" (собственик на фирма "Градус", която бизнесменът нарича "Гларус") и Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка. Той каза още, че регионалният министър в оставка Петя Аврамова го е изнудвала да спре да купува земи с думите: "Ще те дам на нашите прокурори". Срещу него била образувана безрезултатна проверка. 

Аврамова беше призована да се яви пред комисията, за да отчете дейността на „Автомагистрали“ ЕАД, на „Български ВиК холдинг“ ЕАД и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поради отсъствието ѝ в началото му, комисията премина към изслушването на анонимния бизнесмен.

Според него кюлчетата от прочутите изтекли снимки от спалнята на Борисов са били заснети от плеймейтка, която е получила 5000 лв., за да обслужи премиера. Той каза, че я познава, но няма да каже името ѝ, защото тя има дете. Нарече я Мата Хари.

Бизнесменът декларира, че в присъствието на Борисов са му показвали клип със сексуални извращения с бизнесмен, лежащ в затвора. Той спомена имената на Миню Стайков и Николай Банев.

Час след началото на заседанието на комисията в залата влезе депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той взе думата и говори близо час, като по този начин спря бизнесмена. Манев заяви, че изслушването на бизнесмена е незаконно и данни за престъпление се дават само пред прокуратурата. Въпреки това комисията гласува заседанието да продължи.

Петя Аврамова също се появи в залата и заяви, че не познава този човек и че смята да потърси правата си пред съда. И депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова дойде със закъснение и заяви, че всеки от споменатите от бизнесмена може да потърси правата си пред съда.

Поради потока на "протестни" думи на Манев и други негови колеги от ГЕРБ, които бяха изричани на висок глас, се наложи Мая Манолова да прекрати заседанието малко след 20 часа. Тя обяви, че ще продължат работата си в петък.

След края на заседанието депутатът от "Демократична България" адв. Калоян Янков публикува видео, в което разказва за случилото се и определя думите на бизнесмена като "огромен скандал". (През първата минута и 12 секунди няма звук - бел. ред.)

"Той (бизнесменът - бел. ред.) разказа от първо лице, единствено число (...) факти, един от които беше как се прави бизнес в България, а именно - трябва винаги да се отчитат определени средства на близки до управляващата партия фирми" - разказва Янков.

За записите с издевателства над Миню Стайков адв. Янков допълва: "Били са доста хора, които са гледали този запис. Гледано е с идеята: "Казвам ти, дъще, сещай се, снахо" - какво ще се случи, ако не се спазват препоръките на премиера".

Депутатът от ДБ определя пристигането на колегите му от ГЕРБ като "нахълтване" на заседанието, което го е провалило. "Беше изключително грозно" - коментира адв. Янков и резюмира:

"Огромен скандал: първо, този господин обясни как се прави бизнес в България на малко по-високо ниво, с малко повече средства: винаги трябва да си плащаш на някой по веригата от ГЕРБ. Второ, той каза, че знае коя е Мата Хари и как е отишла при премиера, и че тя е направила снимките. И, трето, каза за тези абсолютно безобразни записи на (...) обвинено лице, което се гледа публично, в присъствието на премиера Борисов. Наистина огромен скандал, който заслужава да бъде разследван и ние ще направим това в следващото заседание, което ще е в петък".

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Не
    Не само че трябва да си ходят
    48 -10
    07:39, 6 май 2021
    Гербаджиите трябва да бъдат съдени и сложени в затвора. Няма да има справедливост докато не се разправим с тия изроди. Трябва да се даде пример на всички следващи че така не може. Преяждането с власт е много вредно.
    • То
      точен коментар
      30 -8
      09:39, 6 май 2021
      Абсолютно вярно.
    • От
      От медиите
      3 -7
      17:59, 7 май 2021
      Окончателно рухна аферата "Мата Хари" покрай псевд... Виж коментара
  • 2
    Ге
    Гергьовден
    39 -10
    08:08, 6 май 2021
    Буци и шайката му ще бъдат разкатани в следващите месеци.
  • 3
    Ми
    Милан Качаров
    34 -9
    08:53, 6 май 2021
    Депутатите от герб когато е в тяхна полза знаят и цитират правилно законите прокурорите трябва да се самосезира при сигнал за престъпление. Прокурори спите ли или броите овце а може би нещо друго ???????
  • 4
    Хм
    хм
    34 -8
    08:57, 6 май 2021
    За съжаление Бойко все още е много силен.Притежава всичките структури.И на полицията и на всички останали институции.Срещу него трябва да се борим много сериозно и изобщо не бива да го подценяваме.Освен това нали не си правите илюзии на кого са всички големи медии.Той каже някоя голяма и опашата лъжа и всички повтарят ли повтарят докато го запомните ...Битката ще бъде дълга докато се измете всичко. Надявам се тази страна най накрая да стане по нормална и българите да поискат да се върнат.Нямаме друг шанс.Изправете се хора, трябва да ги изметем.
    • ИР
      И рибите лапат ли лапат
      4 -22
      19:39, 6 май 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ни
      ние явно сме рибки
      17 -3
      21:35, 6 май 2021
      През цялото време Боко лъже. Ние нали сме рибки и всичко му вярвахме, а защо да не вярваме и на другите които говорят какви ги върши Боко?Тъжно ви е Герб че си отивате, така си бяхте подредили краденето .... и тоя прост народ как го замаявахте .... всички телевизии купихте, никой не смее да гъкне .... е да ама само вие си мислите че народа е прост !Народа вече много време чака на това да се сложи край. Обаче крадците доброволно не пускат властта и продължават да лъжат : не е верно, този бил не знам си какъв убиец. Абе не ме интересува този какъв е а не понасям да ме управлява Боко. Айде сиктир .....
    • На
      Направеното се вижда
      5 -25
      21:51, 6 май 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ха
      хахахахаха
      17 -2
      07:36, 7 май 2021
      Ненормалници, отивайте си , накрая ще ви убият с камъни, отивайте си
  • 5
  • 6
    • А?
      А?
      2 0
      21:39, 6 май 2021
      Кои са близачите и пикльовците, ще ни разясниш ли?
  • 7
    Обаче работата хич не е за смях.Това животно ни управлява ...
  • 8
    Въ
    Вълка
    6 0
    21:39, 6 май 2021
    Няма кой да ги осъди тези хора, решението е друго...
  • 9
    To
    toro
    18 -3
    21:48, 6 май 2021
    Първа стъпка на служебното правителство - смяна на всички гербаджии на възлови позиции, после и надолу до последната калинка. Не се ли изчистят до дъно, ще се върнат и последствията ще са още по-тежки.
  • 10
    Ту
    Турчоляка
    5 -2
    05:38, 7 май 2021
    Само ми кажете едно нещо, преди Бойко да дойде на власт колко бяха българите в чужбине и колко са сега най елементарен пример.
  • 11
    Пр
    Принцесата от Монако
    4 -5
    14:04, 7 май 2021
    Еха,този е гледал много криминални филмчета!По физиономията му личи,колко е гузен!И трябва някой да е много тъп,за да повярва на тези снимки с шкафчета,кюлчета,пачки!Много,много тъп!

Още новини

Последни новини