Борисов прави промени в ръководството на ГЕРБ

ГЕРБ ще проведе национално събрание на партията. На него ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии.

На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ.

Поради епидемиологичната обстановка в страната събитието ще бъде изцяло онлайн.

По време на форума ще стане ясно дали досегашните двама заместници на Борисов - кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, ще запазят постовете си. Очакванията са от ръководната Изпълнителна комисия на ГЕРБ да бъдат изключени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев.

По традиция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще държи реч пред актива. Датата на Националното събрание беше обявена дни след парламентарните избори на 4 април с политическия ангажимент за задълбочен анализ на представянето на партията на ниво секции. Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев категорично обяви, че промени са необходими. В предаването "Политически некоректно" на програма Хоризонт на БНР той каза, че "предстоят големи кадрови промени", но че въпросът за друг лидер освен Бойко Борисов не стои пред партията.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    Партията
    1 0
    18:04, 11 май 2021
    Партията герб трябва да се закрие. И този мафиот, не да прави промени, първо трябва от себе си да започне. Защото всичко мафиотско се върти около него. И всички други членова са така унизени, че просто им се чудя заща стоят. А, а имало келепир без да работят. Трябват и мишлета.
Последни новини