Протест пред МС иска затваряне на единствената ферма за норки у нас

Десетки граждани и екоактивисти протестираха пред Министерски съвет и поискаха прекратяване на дейността на единствената у нас ферма за норки край Стара Загора. Собствеността на фермата е свързана с месопроизводителя Иван Ангелов, срещу когото бяха отправени обвинения в рекет миналата седмица.

Протестът беше подкрепен от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Един от лидерите й Мая Манолова коментира:

„Тука просто трябва да бъде направена проверка и фирмата, която е собственик на фермата за норки, която се ползва с политически протекции…просто тя трябва да си получи съответните проверки и съответните актове. Това трябва да бъде затворено“.

Протестиращите внесоха подписка в Министерски съвет и заявиха, че очакват от новото служебно правителство да спре дейността на фермата за норки.

Организатори на акцията са Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и Сдружение „Кампании и активизъм за животните в индустрията“.

Темата беше засегната неколкократно през последните дни на заседанията на временната комисия за ревизия на управлението.

На изслушване пред комисията се представи сигнал, отчитащ детайли, нарушенията,  нередностите и проблемите около фермата за норки на „Градус“ през последните пет години.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини