МВнР на Израел: Хамас предприе безскрупулно нападение срещу цивилно население

Изявление на Министерството на външните работи на Израел по повод на ракетните атаки срещу Йерусалим и Южен Израел:

Хамас и други терористични организации в Газа изстреляха на 10 май 2021 залп от ракети по Йерусалим и още залпове по Ашкелон и израелските общности по границата с Газа. Това беше действие, което бе иницирано от Хамас и Палестинския ислямски джихад, за да атакуват Йерусалим.

Хамас предприе безскрупулно нападение срещу цивилно население, поредното военно престъпление на тази терористична организация, и нападна светостта на град Йерусалим.

Израел ще предприеме всички действия, необходими за защита на своите граждани, и няма да позволи атаките на терористичните организации срещу цивилното население на Израел да останат без отговор. Право и задължение на всяка държава е да защитава своите граждани и Израел ще направи именно това.

Призоваваме международната общност да осъди ракетния обстрел и палестинския тероризъм, насочени с цялата им мощ към израелските граждани, както и да подкрепи правото на Израел на самозащита.

Израел се стреми да постигне спокойствие в Йерусалим. Взехме всички мерки за предотвратяване на конфликти или насилие и за запазване на свободата на поклонение. Тези мерки включват отлагане на заседанието на Върховния съд относно Шейх Джара, спиране на евреите от посещение на Храмовия хълм, промяна на маршрута на провежданото всяка година шествие със знамена и след това отмяна на това събитие. Освен това Израел действа премерено в отговор на ракетите и запалителните балони, изстреляни от ивицата Газа, за да предотврати ескалацията.

Пълната отговорност за ситуацията е на терористичните организации и на яростното подстрекателство от страна на Палестинската власт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини