18 °C

Арестуваният бивш шеф на КАТ-София държал незаконни боеприпаси в село Крум

След акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, проведена под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, се извършват действия по разследването за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси от началник на сектор в РУ на МВР – Асеновград.

Днес, 12 май 2021 г., Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем   за това, че от месец февруари 2021 г. до 28 април 2021 г., в гр. Асеновград, обл. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – началник на сектор „Охранителна полиция“ към РУ – Асеновград, е превишил властта и правата си, като е нарушил разпоредбите на вътрешните правила за реда и условията за сключване на договори за дарения, получаване и управление на дарения в МВР, утвърдени със заповед на министъра на вътрешните работи и е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на РУ - Асеновград, без да има право на това, като общата стойност на даренията е около 10 500 лева – престъпление по чл. 282, ал. 2, пр. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Тенчо Тенев е арестуван е обвинен и за това, че в с. Крум, обл. Хасково, е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия без надлежно разрешение – 554 броя патрони от различен калибър – престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Установено е, че обвиняемият е превишил властта си, като е избрал две фирми, които да оборудват сградата на РУ – Асеновград с видеокамери за наблюдение, да доставят автомобилни части и консумативи, както и да извършват ремонти дейности и др. на ползвани автомобили от районното управление в града. Фактурите за тези дейности били издавани на община Асеновград, като Тенчо Тенев. подписвал част от тях от името на същата институция. Обвиняемият е избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати, не по установения ред, като не е бил упълномощен за това от съответните длъжностни лица в МВР, не е съгласувал сделките, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания. 

Действията по разследването се извършват от екип от шестима следователи от Окръжен следствен отдел към ОП – Пловдив.

Обвиняемият Тенчо Тенев е бил задържан на 11 май 2021 г. в сградата на РУ – Асеновград.  Извършени са били процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания на девет адреса, иззета е търговска и счетоводна документация,  както и боеприпаси, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият Тенчо Тенев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. 

Разследването е в активна фаза и се извършват оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия.

Предвиденото от закона наказание за длъжностното престъпление, в което Тенчо Тенев е обвинен, е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото да заема определена държавна или обществена длъжност, а за престъплението, свързано с незаконно държане на боеприпаси, законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (29)

  • 1
    См
    смм-минков
    28 -4
    16:44, 12 май 2021
    Не е лош човек помагаше на всички,но когато си мислиш че си недосегаем тогава щраква капана,сещам се за един бизнесмен от д-град който преди време гризна дървото за фалшиви кинти, и той тогава се мислеше за недосегаем.
  • 2
    Хи
    Химената
    21 -8
    17:26, 12 май 2021
    Ако няма достатъчно места по затворите , ще освободим ! Няма да ги връщаме сега ГЕРБерите.
    • Ка
      Как ще освободите места
      7 -4
      21:49, 12 май 2021
      Единствения начин да освободите места по затворите е да ви дадат на вас-престъпниците ,натикани от ГЕРБ по затворите ,за кражби ,измами и далавери ,една амнистия ,както на 9-ти септември 1944-та ,да станете едни активни борци и да трепете и затривате ...
      И да си останете само една неграмотна и некадърна ,озверяла измет.
  • 3
    Ге
    ГЕРБ в Гроб
    24 -4
    18:12, 12 май 2021
    Работа, работа, работа...

    и видими резултати ;)
    • Те
      Тенчо приятел на Боко
      12 -2
      23:34, 12 май 2021
      Това селско момче, винаги е парадирал с познанства и пари, защото друго като всеки от ГЕРБ не може да предложи.Само врътки са им в кухите кратунки.
  • 4
    Лу
    лудия Макс
    32 -4
    18:22, 12 май 2021
    Не е лош колега, но е далавераджия. Малко поработих с него по онова време, когато бе млад катаджия в Хасково. Него в кръвта и в мозъка му е как да направи далавера . Даже селския му от Странско и също началник му в кат хасково лека му пръст по онова време не го понасяше. После стана геребер и се издигна чак в София. Само да знаете каква пищна сватба направи на щерка си на р. фантазия с водещ Рачков и пайнерски певачки. Тоя арест рано или късно щеше да се състои, защото където и да го пипнеш е в крачка и в грях. Такива като него са петно за всяка партия независимо как се казва а в случая е герб.
    • Пр
      Правилно Макс
      12 0
      23:32, 12 май 2021
      Тенев , не може да докаже 30 % от парите и имуществото си, дори да включи субсидиите от земеделието.
  • 5
    Az
    az sym
    24 0
    18:48, 12 май 2021
    пълен боклук е тоя
  • 6
    Ли
    Лицата на Герб
    28 -7
    19:05, 12 май 2021
    Динко Тенев Нереза зам кмета на Хасково на сватбата на брадчеда си Тенчо изяде 26 кебапчета ,18 кюфтета, 9 свински пържоли и накрая се уригна като прасе.
    • Първото уволнение в МВР е станало факт
      ......................... ................. в сряда следобед, часове след встъпването в длъжност на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.
      ....
      Освободен е бил административният секретар на МВР Бойко Славчев. Това е най-висшият държавен служител в министерството и се ползва от защитата на закона за администрацията.
      .......
      Служители от МВР пък са били изпратени в дома на шефа на инспектората на министерството Николай Гешев, за да му връчат заповед за уволнение. Гешев е в болнични.
      ....................
      Мишките в Агония :))
    • Скандалното е, че Бойко Славчев е главният
      свидетел по скандала Грейт Уол гейт за
      покупката на джипове от секретаря по
      антикорупция на президента Румен Радев
      Пламен Узунов докато е служебен вътрешен
      министър в първия кабинет, съставен от Радев
      С две думи , твоето корумпирано президентче замита следи от мега далавери .
      Иначе ,много ревете, че някой ви бил откраднал насраните гащи ,но щом е льотчика ...може.
    • Ди
      Динко Тенеф СУне дебело
      15 -2
      21:59, 12 май 2021
      Исках да влезна в рекордите на Гинес но Фидосова ме води с 31 кебапчета 19 пържоли 24 кюфтета 16 пасти наслада 2 торти гараш . Не мога да я бия !
  • 7
    Ко
    койчо
    18 -4
    19:58, 12 май 2021
    теньо теньо пълна мишка си не се наяде намери си майстора най после сержант си остана и засрами всички твои колеги срам и позор за системата си и марица неможе да те измии
  • 8
    В.
    В.Петков-СОД
    11 -13
    20:14, 12 май 2021
    Тенчо е пич и пак ще ги осъди защото където отиде си върши работата а на големите ушанки това не им харесва.Винаги е бил прям право куме в очи.Когато беше в Димитровград всички патрулки бяха оборудвани по образец. Когато слагахме от себе си за 5лв.бензин за да можем зимата да пускаме парното поради липсата на пари в МВР той си скъсваше задника да се моли на приятели да дарят бензин за патрулките защото му пукаше за служителите си.Пожелавам му здраве с другото той ще се справи.
    • Та
      Ташко Коцев
      14 -1
      21:56, 12 май 2021
      Тенчо е пич , далавераджия , натегач и службогонец.
      В името на своето израстване минава и мачка всичко пред себе си, със всякакви средства ,
      само и само,да е той !
      Долен човек !
    • Аб
      Абе Петков !!!
      6 -1
      23:28, 12 май 2021
      Абе Петков !!!
      Това, което ни казваш го знаем, но се касае до личностно разстройство на служителя от МВР. Принцип на тенчовците е "тези над мен ги ближи, тези под теб ги тъпчи".Да си чувал за изчезването на един катаджийски мотоциклет BMW, открит при другаря Тенев, точно по време на вашето съвместно служене в РПУ-Димитровград?
  • 9
    ще му обърне хастара :))
    • Ха
      хаха
      3 -5
      22:41, 12 май 2021
      за два месеца служебен кабинет няма дори да успее да научи името на секретарката и чистачката му името и.
    • За шеф на кабинета на министъра е назначена
      Елена Павлова Фичерова - Караиванова,
      кандидат-депутатка от партията на Васил
      Божков и основателка на партията му
      "Българско лято".
      Дамата е в Изпълнителния съвет на "Българско
      лято", сочат документите. В същото време се е
      явила под номер 9 в листата на Българско
      национално обединение в 23 МИР - София.
      Водач там е бил самият Васил Божков.
      Е, започнаха да лъскат от втория ден .
  • 10
    Са
    Само питам
    3 -10
    20:58, 12 май 2021
    Някой знае ли как се лекуват мобилните камери в па... Виж коментара
    • Зн
      Знам
      11 -2
      21:36, 12 май 2021
      Лекуват се много просто .Нужно е едно ,единствено нещо ,да караш бавно . На олигофрени ,като теб ,по-просто няма как да се обясни.
    • Ра
      радан
      2 0
      22:44, 12 май 2021
      Ако имаш модерен телефон - казва "waze!"
  • 11
    Са
    Само питам
    1 -4
    21:24, 12 май 2021
    Ти който си маркирал минус,нали знаеш какво ти пожелавам.Хахахахахахахахх
  • 12
    До
    До знам
    4 -4
    21:46, 12 май 2021
    Абе пич,те се крият като мишки по храстите.За какво бавно каране ми говориш.Скоро очаквайте платформа "Къде са камерите в Хасково',която ще бъде много актуална и лесна за достъп.Да спрем тези гяури да ни ебават.
    • Лу
      лудия готвач
      4 0
      22:54, 12 май 2021
      Тея платформа е нищо и затова потребителите и докато карат и я гледат и се мъчат да снимат и правят бели и и катастрофи!!!! Най удачно е срещу триногата е WAZE на телефона и работи в реално време .В цяла европа я ползват и ти дава информация в реално време абсолютно за всичко на пътя.
  • 13
    Лу
    лудия Макс
    7 0
    22:14, 12 май 2021
    Понеже гледам как тука се пишат глупости за герб и тнт. Тенчо е човек,- които са на власт е с тях! Един пример от неговите дежурства, а времето е от тройната коалиция.
    Та младия лейтенант Тенчо Тенев спира по време на нощно дежурство стара жигула с пиян дебел цига@нин и си иска рушвета за да го пусне. Водача явно всички пари си е изял и изпил и няма как да плати. Тогава Тенчо се смилява и му казва за да отчете дрегера по малко, да бяга за време - за 15 минути, близкия хълм до върха и ако се върне навреме дрегера ще отчете в рамките на допустимото, ако закъснее директно му се пише акта. Водача е покрил норматива въпреки излишните килограми , въпреки тръните и храстите които не се виждат в тъмното. Обаче като се е върнал и е повръща изяденото и изпитото направо върху катаджийската кола от зор и саклет. И Тенчо с колегата си в чуди се видяли как да се почисти повърнята и го е пуснал по живо здраво като го е предупредил да внимава ако го види втори път няма да му се размине. Цяла вечер се е чистила колата .
    И сега след повече от двайсет години се чудя ако беше починал водача каква официална версия щеше да има.
  • 14
    Тр
    Тролчтетата
    1 0
    08:20, 13 май 2021
    Къде са??? Или ибте си отидоха заедно с гробарите . Това е само началото. Всички мишки ще бъдат издирени и вкарани в мишкарника.
  • 15
    Цц
    Ццц
    0 0
    19:27, 14 май 2021
    Спрял е да дава нагоре, виждайки че ГЕРБ пада...но е подранил..
Последни новини