17 °C

Арестуваният бивш шеф на КАТ-София държал незаконни боеприпаси в село Крум

След акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, проведена под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, се извършват действия по разследването за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси от началник на сектор в РУ на МВР – Асеновград.

Днес, 12 май 2021 г., Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем   за това, че от месец февруари 2021 г. до 28 април 2021 г., в гр. Асеновград, обл. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – началник на сектор „Охранителна полиция“ към РУ – Асеновград, е превишил властта и правата си, като е нарушил разпоредбите на вътрешните правила за реда и условията за сключване на договори за дарения, получаване и управление на дарения в МВР, утвърдени със заповед на министъра на вътрешните работи и е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на РУ - Асеновград, без да има право на това, като общата стойност на даренията е около 10 500 лева – престъпление по чл. 282, ал. 2, пр. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Тенчо Тенев е арестуван е обвинен и за това, че в с. Крум, обл. Хасково, е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия без надлежно разрешение – 554 броя патрони от различен калибър – престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Установено е, че обвиняемият е превишил властта си, като е избрал две фирми, които да оборудват сградата на РУ – Асеновград с видеокамери за наблюдение, да доставят автомобилни части и консумативи, както и да извършват ремонти дейности и др. на ползвани автомобили от районното управление в града. Фактурите за тези дейности били издавани на община Асеновград, като Тенчо Тенев. подписвал част от тях от името на същата институция. Обвиняемият е избирал доставчиците на стоки и услуги сред свои близки и познати, не по установения ред, като не е бил упълномощен за това от съответните длъжностни лица в МВР, не е съгласувал сделките, а цените са били надвишени от доставчиците по негови указания. 

Действията по разследването се извършват от екип от шестима следователи от Окръжен следствен отдел към ОП – Пловдив.

Обвиняемият Тенчо Тенев е бил задържан на 11 май 2021 г. в сградата на РУ – Асеновград.  Извършени са били процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания на девет адреса, иззета е търговска и счетоводна документация,  както и боеприпаси, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият Тенчо Тенев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. 

Разследването е в активна фаза и се извършват оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия.

Предвиденото от закона наказание за длъжностното престъпление, в което Тенчо Тенев е обвинен, е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото да заема определена държавна или обществена длъжност, а за престъплението, свързано с незаконно държане на боеприпаси, законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (29)

 • 1
  См
  смм-минков
  28 -4
  16:44, 12 май 2021
  Не е лош човек помагаше на всички,но когато си мислиш че си недосегаем тогава щраква капана,сещам се за един бизнесмен от д-град който преди време гризна дървото за фалшиви кинти, и той тогава се мислеше за недосегаем.
 • 2
  Хи
  Химената
  21 -8
  17:26, 12 май 2021
  Ако няма достатъчно места по затворите , ще освободим ! Няма да ги връщаме сега ГЕРБерите.
  • Ка
   Как ще освободите места
   7 -4
   21:49, 12 май 2021
   Единствения начин да освободите места по затворите е да ви дадат на вас-престъпниците ,натикани от ГЕРБ по затворите ,за кражби ,измами и далавери ,една амнистия ,както на 9-ти септември 1944-та ,да станете едни активни борци и да трепете и затривате ...
   И да си останете само една неграмотна и некадърна ,озверяла измет.
 • 3
  Ге
  ГЕРБ в Гроб
  24 -4
  18:12, 12 май 2021
  Работа, работа, работа...

  и видими резултати ;)
  • Те
   Тенчо приятел на Боко
   12 -2
   23:34, 12 май 2021
   Това селско момче, винаги е парадирал с познанства и пари, защото друго като всеки от ГЕРБ не може да предложи.Само врътки са им в кухите кратунки.
 • 4
  Лу
  лудия Макс
  32 -4
  18:22, 12 май 2021
  Не е лош колега, но е далавераджия. Малко поработих с него по онова време, когато бе млад катаджия в Хасково. Него в кръвта и в мозъка му е как да направи далавера . Даже селския му от Странско и също началник му в кат хасково лека му пръст по онова време не го понасяше. После стана геребер и се издигна чак в София. Само да знаете каква пищна сватба направи на щерка си на р. фантазия с водещ Рачков и пайнерски певачки. Тоя арест рано или късно щеше да се състои, защото където и да го пипнеш е в крачка и в грях. Такива като него са петно за всяка партия независимо как се казва а в случая е герб.
  • Пр
   Правилно Макс
   12 0
   23:32, 12 май 2021
   Тенев , не може да докаже 30 % от парите и имуществото си, дори да включи субсидиите от земеделието.
 • 5
  Az
  az sym
  24 0
  18:48, 12 май 2021
  пълен боклук е тоя
 • 6
  Ли
  Лицата на Герб
  28 -7
  19:05, 12 май 2021
  Динко Тенев Нереза зам кмета на Хасково на сватбата на брадчеда си Тенчо изяде 26 кебапчета ,18 кюфтета, 9 свински пържоли и накрая се уригна като прасе.
  • Първото уволнение в МВР е станало факт
   ......................... ................. в сряда следобед, часове след встъпването в длъжност на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.
   ....
   Освободен е бил административният секретар на МВР Бойко Славчев. Това е най-висшият държавен служител в министерството и се ползва от защитата на закона за администрацията.
   .......
   Служители от МВР пък са били изпратени в дома на шефа на инспектората на министерството Николай Гешев, за да му връчат заповед за уволнение. Гешев е в болнични.
   ....................
   Мишките в Агония :))
  • Скандалното е, че Бойко Славчев е главният
   свидетел по скандала Грейт Уол гейт за
   покупката на джипове от секретаря по
   антикорупция на президента Румен Радев
   Пламен Узунов докато е служебен вътрешен
   министър в първия кабинет, съставен от Радев
   С две думи , твоето корумпирано президентче замита следи от мега далавери .
   Иначе ,много ревете, че някой ви бил откраднал насраните гащи ,но щом е льотчика ...може.
  • Ди
   Динко Тенеф СУне дебело
   15 -2
   21:59, 12 май 2021
   Исках да влезна в рекордите на Гинес но Фидосова ме води с 31 кебапчета 19 пържоли 24 кюфтета 16 пасти наслада 2 торти гараш . Не мога да я бия !
 • 7
  Ко
  койчо
  18 -4
  19:58, 12 май 2021
  теньо теньо пълна мишка си не се наяде намери си майстора най после сержант си остана и засрами всички твои колеги срам и позор за системата си и марица неможе да те измии
 • 8
  В.
  В.Петков-СОД
  11 -13
  20:14, 12 май 2021
  Тенчо е пич и пак ще ги осъди защото където отиде си върши работата а на големите ушанки това не им харесва.Винаги е бил прям право куме в очи.Когато беше в Димитровград всички патрулки бяха оборудвани по образец. Когато слагахме от себе си за 5лв.бензин за да можем зимата да пускаме парното поради липсата на пари в МВР той си скъсваше задника да се моли на приятели да дарят бензин за патрулките защото му пукаше за служителите си.Пожелавам му здраве с другото той ще се справи.
  • Та
   Ташко Коцев
   14 -1
   21:56, 12 май 2021
   Тенчо е пич , далавераджия , натегач и службогонец.
   В името на своето израстване минава и мачка всичко пред себе си, със всякакви средства ,
   само и само,да е той !
   Долен човек !
  • Аб
   Абе Петков !!!
   6 -1
   23:28, 12 май 2021
   Абе Петков !!!
   Това, което ни казваш го знаем, но се касае до личностно разстройство на служителя от МВР. Принцип на тенчовците е "тези над мен ги ближи, тези под теб ги тъпчи".Да си чувал за изчезването на един катаджийски мотоциклет BMW, открит при другаря Тенев, точно по време на вашето съвместно служене в РПУ-Димитровград?
 • 9
  ще му обърне хастара :))
  • Ха
   хаха
   3 -5
   22:41, 12 май 2021
   за два месеца служебен кабинет няма дори да успее да научи името на секретарката и чистачката му името и.
  • За шеф на кабинета на министъра е назначена
   Елена Павлова Фичерова - Караиванова,
   кандидат-депутатка от партията на Васил
   Божков и основателка на партията му
   "Българско лято".
   Дамата е в Изпълнителния съвет на "Българско
   лято", сочат документите. В същото време се е
   явила под номер 9 в листата на Българско
   национално обединение в 23 МИР - София.
   Водач там е бил самият Васил Божков.
   Е, започнаха да лъскат от втория ден .
 • 10
  Са
  Само питам
  3 -10
  20:58, 12 май 2021
  Някой знае ли как се лекуват мобилните камери в па... Виж коментара
  • Зн
   Знам
   11 -2
   21:36, 12 май 2021
   Лекуват се много просто .Нужно е едно ,единствено нещо ,да караш бавно . На олигофрени ,като теб ,по-просто няма как да се обясни.
  • Ра
   радан
   2 0
   22:44, 12 май 2021
   Ако имаш модерен телефон - казва "waze!"
 • 11
  Са
  Само питам
  1 -4
  21:24, 12 май 2021
  Ти който си маркирал минус,нали знаеш какво ти пожелавам.Хахахахахахахахх
 • 12
  До
  До знам
  4 -4
  21:46, 12 май 2021
  Абе пич,те се крият като мишки по храстите.За какво бавно каране ми говориш.Скоро очаквайте платформа "Къде са камерите в Хасково',която ще бъде много актуална и лесна за достъп.Да спрем тези гяури да ни ебават.
  • Лу
   лудия готвач
   4 0
   22:54, 12 май 2021
   Тея платформа е нищо и затова потребителите и докато карат и я гледат и се мъчат да снимат и правят бели и и катастрофи!!!! Най удачно е срещу триногата е WAZE на телефона и работи в реално време .В цяла европа я ползват и ти дава информация в реално време абсолютно за всичко на пътя.
 • 13
  Лу
  лудия Макс
  7 0
  22:14, 12 май 2021
  Понеже гледам как тука се пишат глупости за герб и тнт. Тенчо е човек,- които са на власт е с тях! Един пример от неговите дежурства, а времето е от тройната коалиция.
  Та младия лейтенант Тенчо Тенев спира по време на нощно дежурство стара жигула с пиян дебел цига@нин и си иска рушвета за да го пусне. Водача явно всички пари си е изял и изпил и няма как да плати. Тогава Тенчо се смилява и му казва за да отчете дрегера по малко, да бяга за време - за 15 минути, близкия хълм до върха и ако се върне навреме дрегера ще отчете в рамките на допустимото, ако закъснее директно му се пише акта. Водача е покрил норматива въпреки излишните килограми , въпреки тръните и храстите които не се виждат в тъмното. Обаче като се е върнал и е повръща изяденото и изпитото направо върху катаджийската кола от зор и саклет. И Тенчо с колегата си в чуди се видяли как да се почисти повърнята и го е пуснал по живо здраво като го е предупредил да внимава ако го види втори път няма да му се размине. Цяла вечер се е чистила колата .
  И сега след повече от двайсет години се чудя ако беше починал водача каква официална версия щеше да има.
 • 14
  Тр
  Тролчтетата
  1 0
  08:20, 13 май 2021
  Къде са??? Или ибте си отидоха заедно с гробарите . Това е само началото. Всички мишки ще бъдат издирени и вкарани в мишкарника.
 • 15
  Цц
  Ццц
  0 0
  19:27, 14 май 2021
  Спрял е да дава нагоре, виждайки че ГЕРБ пада...но е подранил..

Хороскоп за 14.06.2021

Последни новини