Топ 10 смартфони с най-издръжливи батерии

Животът на батерията е един от най-важните фактори при избора на смартфон, наравно с екрана, паметта и процесора. 

Независимата платформа DXOMARK, която познаваме най-добре със задълбочените й анализи и тестове на камерите, наскоро започна да провежда тестове и с батериите на смартфоните. Вече дори публикува списък с водещите по този показател модели.  

Ще е пресилено да кажем, че сме изненадани от факта, че шест от водещите 10 позиции са окупирани от китайски марки. 

Изненадващото в случая е, че хегемоните на пазара Samsung и Apple са доста слабо представени в класацията и влизат в нея с респективно две и едно устройства. 

Първото място е отредено на Samsung Galaxy M51 и неговата огромна батерия с 7000mAh, които са оценени с резултат от 88 точки по скалата на DXOMARK. 

При тестовете моделът е издържал до три дни и един час с едно зареждане, което може да ни служи като ориентир при останалите. 

На втората позиция е моделът Power U3 на китайската марка Wiko с 86 точки, а след него се нарежда Oppo Find X3 Neo с 81 точки. 

Чак на четвъртото място виждаме iPhone 12 Pro Max с резултат от 78 точки и до два дни и един час живот на батерията с едно зареждане. 

На пето, шесто и седмо място попадат Vivo Y20s, Huawei P40 Lite и Xiaomi Mi 10T Pro 5G с респективно 75, 73 и 72 точки. 

Интересното тук е, че присъства P40 Lite, който е със същата батерия като P40 Pro, но е с доста по-невзискателни откъм енергия екран и процесор, докато самият P40 Pro изобщо не попада в списъка на DXOMARK.

На осмо място е OnePlus 8T със 71 точки, а деветата и десетата позиция се поделят от Motorola Moto G9 Power и Samsung Galaxy S21 Ultra 5G (Snapdragon), всеки от които е оценен със 70 точки. 

Важно е да направим паралел между последните два модела, които, макар и с еднакъв брой точки, имат определени разлики. 

Moto G9 Power издържа до два дни и 16 часа, докато батерията на Galaxy S21 Ultra издържа само до два дни. 

Еднаквият брой точки обаче е продиктуван от факта, че флагманът на Samsung се зарежда от 0% до 100% за по-малко от час и половина, което е два пъти по-бързо от Moto G9 Power.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини