Стефан Сабрутев нито потвърди, нито отрече спрягането на името на Зарко Маринов от ДСБ за негов заместник

Днес на кратка церемония Недялко Славов предаде поста областен управител на новоназначения за такъв Стефан Сабрутев. След като му пожела успех, му връчи за подарък каска, лента и ножичка. "Откриването на ГКПП-Рудозем, по всичко личи, че ще се случи докато вие сте Областен управител и ви желая успех в довършването на този толкова важен за родопчани проект." 

Стефан Сабрутев благодари за топлото посрещане и допълни, че ще има приемственост в работата на областната администрация по започнатите проекти. Съобщи, че му предстои дълъг разговор със Славов и шефовете на отдели в администрацията. На въпрос дали новият зам.-областен управител ще се казва Зарко Маринов, той отговори, че може да е той, но може и да не е той. Помоли медиите за няколко дни толеранс и обясни, че ще отговори на тези въпроси на пресконференция. 

Името на журналиста Зарко Маринов се спряга от няколко дни в Смолян за един от заместниците на Сабрутев. Назад в годините Маринов е бил кандидат за кмет на Смолян. Бил е зам.-областен управител в екипа на Недялко Славов от ДСБ. Преди края на мандата през 2015 г. обаче депозира оставката си в знак на солидарност с позицията на лидера на ДСБ Радан Кънев и решението на националното ръководство за снемане на доверието от правителството и напускане на парламентарното мнозинство от 43-тото народно събрание.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини