Кметът на Асеновград : Ще продължим да помагаме на институциите в общината

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев отговори на запитване от общинския съветник Екатерина Гешева по повод замесване името на общината в случая с началника на Охранителна полиция към РУ – Асеновград Тенчо Тенев.

„Уважаема госпожо Гешева, във връзка с Ваше питане относно събитията от изминалата седмица и засиления обществен интерес, Ви уведомявам следното:

По случая е образувано досъдебно производство по описа  на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Пловдив.

За нуждите на разследването община Асеновград е предоставила необходимата информация и изисканата й документация.

На основания чл.198, ал.1 от Наказателно–процесуалния кодекс материалите по разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора.

Поради тази причина, към настоящия момент не можем да Ви предоставим исканата от Вас информация.“

От трибуната на местния парламент доктор Грудев заяви категорично, че община Асеновград ще продължи да осъществява подкрепа и помощ на институциите, които имат нужда от това.

„Помагали сме, помагаме и ще помагаме по съответния ред на нашата полиция, на нашата казарма, на нашата пожарна, на нашата болница, на нашите училища и на нашите детски градини.

Служителите от всички тези институции се грижат за жителите на нашата община и във всички тези институции работят и се трудят жители на нашата община“, каза в заключение кметът на Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини