Полицейски служители конфискуваха 200 кг. безакцизен тютюн и 76 л. алкохол без бандерол

200 килограма безакцизен тютюн и 76 литра алкохол без бандерол са иззети от служители на ОД на МВР -Пловдив в хода на проверки, свързани със съхранение, разпространение и контрабанда на акцизни стоки. 

Служители на Шесто РУ разкриха нелегален цех за производство на тютюн, откъдето е иззета близо 200 килограмовата листна маса.

Задържани са баща и син - на възраст 51 и 21 години. Двамата живеят в квартал Столипиново и са добре познати с криминалните си прояви по линия безакцизни стоки на служителите на реда.

За да се опитат да прикрият незаконните си действия този път, мъжете наели малък склад в индустриалната зона на Асеновград, където ситуирали и организирали своето производство.

Полицейските служители обаче влезли в дирите им, а при претърсването на адреса в Асеновград са открити машина за рязане и различни приспособления, свързани с незаконното производство. З

Започнато е досъдебно производство, водено по указания на компетентната прокуратура.

Служители на икономическа полиция в Асеновград извършили проверка в пристройка към частен имот в квартал Горни Воден, където открили 76 литра безакцизен алкохол.

Ползвателят на имота - 64-годишен местен мъж, е задържан, а по случая е започната проверка

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини