Мними генерали от НАТО искат пари от българки в интернет

Африканци, представящи се за генерали от НАТО, масово мамят българки в интернет и ги карат да им изпращат пари. За това предупреждават от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", съобщава БНР.

От Главната дирекция посочват, че в последните месеци подобни случаи се увеличават.

Схемата е следната: измамниците започват комуникация с жени, от чиито профили в социалните медии личи, че нямат партньор. Понякога онлайн връзката продължава седмици, преди да се стигне до искането на пари.

Комисар Владимир Димитров, началник на Отдела за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП, обясни, че се избират възрастни жени с общодостъпни снимки, от които е видно, че нямат партньор или по друг начин се установява, че биха потърсили виртуална близост с някого. На набелязаните жертви се представя картината на американски генерал, който от 5 години е в Афганистан или някоя друга държава и търси жена, с която да заживее след приключване на военната си служба.

От ГДБОП посочват, че почти всяка седмица има българка, която заявява, че преди няколко седмици се е запознала с подобен генерал и е била изнудвана по някакъв начин.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ба
    бай Иван
    4 -1
    17:21, 28 май 2021
    И Радев е пенсиониран натовски генерал и работи за КГБ и Путин!
    • Na
      NATO
      1 -3
      17:31, 28 май 2021
      Не се напъвай, с криминалната мутра Буци е свършено.
    • Ка
      карай да върви
      3 0
      18:52, 28 май 2021
      Като си платиш тока с новото увеличение и цените на всичко поскъпне пак заради тока и за капак и тези 50 лева ти спрат след изборите ще ти се прииска пак буци да е начело във властта! Не виждаш ли тия новите че са олигофрени а Радев е тъпанар!

Още новини

Последни новини