Уволнения в ЮЦДП! Ботьо Арабаджиев : Освободиха ме без мотиви по телефона. Някой иска да разпредели парите на предприятието

Министърът на земеделието и горите проф. Христо Бозуков уволни днес дългогодишния директор на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян. Поста му заема Здравко Бакалов от Чепеларе, който е работил като лесничей, контрольор и директор на ДГС Хвойна.

Заедно с Арабаджиев е освободен целият състав на органите на управление. Уволнени са и членовете на Управителния съвет Николай Янчев и Венцислав Чолаков.

"Уволниха ме по телефона, без обяснение, без мотиви. Още не съм получил заповедта, каза за СмолянБГвести Ботьо Арабаджиев, който бе директор на предприятието в последните 10 години. "Срамен, непочтен и недостоен е начинът, по който ме освободиха. Аз не се крия, не бягам. Можеше да се срещнат с мен и очи в очи да ми го кажат", допълни още Арабаджиев.

Той каза, че няма обяснение защо го уволняват. Допълни, че никога не е бил обвързан политически. По думите му, превърнал ЮЦДП - Смолян във водещо предприятие в страната с най-високите финансови показатели. "Другите нямат и една десета от приходите, които имаме ние. Подозирам, че именно този финансов ресурс е в основата на уволнението ми. Някой иска да го разпредели някъде. Това ми се случи преди години, когато бях уволнен от правителството на Орешарски . Тогава от ЮЦДП-Смолян бяха отклонени 10 млн. лева към КТБ. Явно сега някой пак иска това да се повтори, каза още Арабаджиев. Той бе категоричен, че ще търси правата си в съда.

ЮЦДП-Смолян е най-голямато в страната. Създадено през 2011 г. и стопанисва държавни горски територии в четири области – Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка и Кърджалийска. Общата площ е 860 572 ха, като държавните горски територии заемат 717 192 ха, или 83.3 на сто.

Арабаджиев стана известен сред смолянчани като служителят с най-високата заплата в цялата Смолянска област. Припомняме ви, преди около две години той се подписваше под работен фиш за 11 хил. лева на месец Тогава от декларацията му в КОНПИ стана ясно, че е получил само за същата година 132 083 лева годишно възнаграждение от заплати и бонуси. За сравнение - Областният управител на Смолян получава почти четири пъти по-малка заплата. Арабаджиев седеше в основата на скандални продажби за "жълти стотинки" на земи, някои от които купени от хора свързани с властта сред, които и един от синовете на кмета Николай Мелемов.

Името на Арабаджиев се помни още и със закупуването на луксозни джипове за предприятието. След закупуването им няколко години по-късно  един от тях бе засечен да кара екс-премиерът Бойко Боирсов. Заговори се,че предприятието ги е дарило на премиера. Припомняме ви тогава само един от тях струваше близо 200 хил.лева. Условията, на които трябваше да отговаря возилото, бяха задължително кожен салон с климатизирани седалки, монитори за задните места и паркинг сензори с камера за обратно виждане​. Цветът на возилото пък трябваше да е черен металик.

 

 

 

 

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    То
    Той
    12 -2
    16:03, 2 юни 2021
    Ти ли не си обвързан политически бе ***** гербаджииски, на последните кметските избори всички горски в областта агитирахте за герб и фирмите от дърводобива а и хората които сами добиват дървата си за огрев бяха притискани да гласуват за герб и следователно за гласоподавателите на курвенската ти партия имаше лесни и достъпни обекти а за другите познай. И всичките ви сгради в областта са облепени в предизборни плакати на герб. Ебавай си майката.
  • 2
    Го
    Горския
    4 -2
    11:56, 3 юни 2021
    По политически ангажиран Горски Феодал от Арабаджиев в горите няма, говори за откраднати милиони , а къде беше до сега, кой информира. Даде поръчки за милиони на Герберски фирми. Опита се да сключи договор за строителство на пътища с фирма на Пеевски, сключи десетки манипулирани обществени поръчки с фирми близки до властта. Заобиколи се с сервилни хора и любовници. Политически и Систематично съсипваше живото на десетки примерни горски служители опитали се да запазят достойнството и професионализма си но да запазят Горите. Феодалстваше и Дерибействаше безнаказано. Раздаваше горски земи без търг и процедури на близки фирми които вземаха субсидии. А сега реве като Проста Асеновградска Пу..а!
  • 3
    Н
    Н
    1 -1
    20:22, 5 юни 2021
    Абе Ботьо ти 10 години си крал от гарба на горските служители.Заплатата на един горски стражар е 900 лева.След това всеки горски трябва да си купи джип за охранява даржавната гора.И от тия 900 лева трябва да си сипваш гориво.Така е направена система на горите.за да има пове за крадене ог Ботьо Арабаджиев
  • 4
    Ив
    Иван
    1 -2
    15:22, 6 юни 2021
    Долен доносник на ДС беше още в института. Винаги е лизал нечий задник само да е на власт.
Последни новини