Трима шофьори на съд за предлагане на подкуп, единият - от Асеновград

През последната седмица Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителни актове спрямо трима шофьори за това, че са дали подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба.

На 31 януари 2021 г., в град Асеновград, обвиняемият В.Б., на 35 г., управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Туарег“.

Мъжът бил спрян за проверка от полицейски служители, които установили, че шофирал без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, както и че имал неплатени глоби за нарушения на пътя.

Служителите на МВР му съобщили, че ще съставят акт за административно нарушение, както и че шофьорската му книжка ще бъде отнета до заплащане на наложените парични санкции.

Тогава обвиняемият В.Б. извадил банкнота от 50 лева и я поставил на арматурното табло на колата.

На 25 март 2021 г., обвиняемият Г.К., на 46 г., управлявал товарен автомобил, марка „Скания“ по автомагистрала „Тракия“, в землището на село Войводиново, област Пловдив.

Той бил спрян за проверка от полицейски служители, които забелязали, че единият фар на колата не светел.

Полицаите установили, че на стъклото нямало и залепен валиден стикер за задължителна застраховка. Те обяснили на водача, че ще му съставят акт за административно нарушение.

Двамата отишли в полицейския автомобил, за да напишат документа, когато към тях се приближил обвиняемият.

Той бил намерил документите за застраховката. Отворил вратата на полицейския автомобил и пуснал вътре 20 лева, като казал на полицаите да се почерпят и да не му пишат акт. 

На 21 септември 2020  г., в град Пловдив, 68-годишната Ц.Д. управлявала таксиметров автомобил.

Водачката била спряна от полицейски служители заради непоставен обезопасителен колан. Те й казали, че ще и напишат акт за нарушението, при което Ц.Д. отишла до полицейската кола и подхвърлила 50 лева, за да не й съставят акт.

Във всеки един от трите случая полицейските служители не взели парите и веднага уведомили дежурен разследващ полицай.  

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседания по делата.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини