ЕК не обърна внимание на писмото на ГЕРБ за служебното правителство

Европейската комисия потвърди, че е получила писмото от евродепутати от групата на ГЕРБ-СДС, но няма да коментира вътрешнополитически събития, заяви говорителят на комисията Кристиан Виганд.

В края на миналия месец евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов се оплакаха от действията на служебното правителство с отворено писмо до ЕП. В него те твърдят, че настоящото правителство е влязло в ролята на "предизборен екип на Румен Радев", чиито действия определиха като "пълзящ опит за преврат".

"Ще отговорим, както винаги, своевременно и по подходящите канали, но няма да коментираме вътрешнополитически събития", заяви по повод изпратеното писмо говорителят на ЕК.

Той допълни, че комисията следи внимателно всички събития в страната, включително в рамките на годишните доклади за върховенството на закона в ЕС.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    6 -3
    07:26, 3 юни 2021
    Европейската комисия не счита за хора евродепутатите от Герб!Хей,гербаджии,престанете да излагате България!За 10 години ни направихте за посмешиште пред света!Скрийте се вече!
    • От
      Отговор
      4 -2
      07:36, 3 юни 2021
      Как да се скрият , като мръсникът Борисов постоянно ръчка и рови !
      Но както се казва - Волът рие и на гърба му пада.
Последни новини