27 °C

Областният управител Ангел Стоев проведе среща със 17 РИК

Организацията на изборите на 11 юни обсъдиха днес ръководството на Областна администрация Пловдив и РИК-17.

На срещата бяха разгледани указанията на Министерски съвет, които засягат конкретни ангажименти на областната управа и РИК.

„Вече е направена необходимата организация за осигуряването на две помещения в Международния панаир, печати с уникален знак, пликове, копирни устройства, кутии за отрязъците, чували, формуляри, отличителни знаци за членовете на СИК.

Транспортирането на членовете на РИК до ЦИК също е задача на областна администрация и нямаме проблем с това“ – увери областният управител Ангел Стоев.

Той допълни, че 292 391 избиратели от областта ще гласуват в 522 секции.

443 са обезпечени с машинно гласуване, в 79 – на хартия, тъй като избирателите са под 300 души.

Осигурени са 294 000 бюлетини. 

Членовете на РИК-17 поставиха идентични проблеми като тези от 16 РИК, свързани основно с комуникация между отделните институции и логистиката по отношение на машините. Те предложиха да бъде направена среща с доставчика на устройствата за гласуване – фирма „Сиела Норма“.

Отново бяха повдигнати въпросите за осигуряване на минерална вода и щандове за храна и топли напитки, както и за обезпечаване с камери на всички избирателни помещения и на палатите, в които ще се приемат протоколите.

Ангел Стоев вече е поставил въпроса за видеонабюдението пред Министерски съвет, а от Панаира е поискал обследване на ел. захранването.

Ще се иска съдействие от БЧК за оказване на първа помощ в палатите, ако се наложи. Той напомни, че всички членове на СИК и на РИК, които желаят, могат да се ваксинират в РЗИ.

Областният управител съобщи, че кани на кръгла маса представители на всички регистрирани политически партии и коалиции за предстоящите парламентарни избори от област Пловдив.

Целта е да бъдат обсъдени евентуални проблеми, свързани с организирането и провеждането на свободни избори и гарантиране на тяхната честност.

Срещата е насрочена за 09.06.2021 г., сряда, от 14:00 часа, в конферентната зала на Областна администрация.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
17 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
17 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
17 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
17 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
17 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
17 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
17 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
17 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
17 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
17 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
17 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
17 юни 2021
Последни новини