Представиха виртуална изложба "В зората на Европейската цивилизация" в Асеновград

Изображение 1 от 4

    Проектът „В зората на Европейската цивилизация“ с автор на мобилното приложение професор Йордан Детев от института но „Виртуална култура“ към СУ „Свети Климент Охридски“, бе представен пред асеновградска публика.

    Експозицията съдържа 20 табла – комбинация от картина с анимации и видео, които показват откритията от раннонеолитна селищна могила при село Мулдава.

    Всяка анимация доразказва историята и легендата за могилата, датирана от края на VII хилядолетие, преди новата ера.

    Представянето на проекта пред посетителите бе осъществено от виртуален гид, който показа колекцията от артефакти, открити от археолозите Петър Детев и Росица Морева–Арабова още през 1965 г. – 1967 г.

    Според специалистите смарт изложбите са бъдещето на музейните експозиции и тепърва ще започнат да се популяризират в световен мащаб.

    Исторически музей – Асеновград използва и социалните медии като инструмент за повишаване на осведомеността на обществото, относно културно-историческото наследство на територията на общината.

    Фокусиран върху достъпността, музеят публикува информации и на Facebook страницата си, за да повиши осведомеността и да популяризира съхраняваното наследство във фондовете си и експозиционните си зали.

    Целта е да се достигне до по-голям кръг от хора.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини