12 футболни треньори преминаха обучение за подготовка на деца със специални потребности

    12 футболни треньори преминаха обучение за работа с деца със специални образователни потребности.

    Обучението се организира от ОФК „Хасково“, съвместно с Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Българския футболен съюз. В курса се включиха треньорите на 5-те клуба, които се обединиха в ОФК „Хасково“. Това са наставниците на бившите вече ФК „Асти“, ФК „Хасково 1924, АФК „Хасково“, ФК „Урума“ и ФК „Слънце“.

    Лектор на обучението беше доц. д-р Стоян Денев – преподавател в Катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ във ВТУ. Той запозна хасковските треньори по какъв начин биха приобщили към футбола деца и младежи със специални образователни потребности под формата на игрови подход.

    „Трудно е да се работи с такива деца, но когато им влезем под кожата и ги запалим, те стават наистина много активни“, заяви доц. д-р Стоян Денев.

    След преминаване на еднодневния курс, всички треньори получиха лиценз за работа с деца със специални образователни потребности.

    „За нас като клуб е радостно, че предприемаме такава крачка занапред за развитието си. От тук нататък предстоят още добри неща за развитието на детско-юношеската школа в Хасково“, заяви спортният директор на ОФК „Хасково“ Емил Ангелов.

    Обучението е по проект „Мобилбокс футболна и здравословна академия“ на БФС за развитие на футбола по програмата „Хеттрик“ на УЕФА. Доц. д-р Стоян Денев благодари на общински съветници от Хасково и на община Хасково за помощта за организирането и представянето на проекта в областния град.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини