Отбори от Франция и Швейцария са шампиони в състезанието по картинг в Хасково

    Приключи 24-часовото състезание на картинг пистата в Хасково, което е част от Европейския картинг шампионат за издръжливост. Надпреварата стартира вчера по обяд и приключи точно в 12 часа днес.

    Припомняме, че в състезанието се включиха 250 пилоти от 16 нации, разпределени в 42 отбора и в две категории – Pro и Gold. Сред състезателите имаше и отбор на звездите.

    Непосредствено след финала се проведе награждаване на звездите. Сред тях бяха актьорът Наум Шопов, певецът Рафи Бохосян, олимпиецът Йордан Йовчев, ултрамаратонецът Краси Георгиев.

    В групата на професионалистите („категория „Pro“) победител е френският отбор „MRK“, който за втора поредна година защити титлата си. На второ място са сънародниците им от „Kart&Diem pro“, а на трето място са състезателите от „Eiriz racing suisse 2“ от Швейцария.

    При непрофесионалистите (категория „Gold“ победител е швейцарският отбор „Eiriz racing suisse 3“, на второ място е „Pro racing team“ от България, а на трето място е сръбският отбор „Beokart GP“.

    Организаторите на състезанието се включиха в благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от Хасково. Част от таксите за участие ще отидат за лечението на детето.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини