Патрик Шик със заявка за гол номер 1 на Евро 2020 при победата на Чехия над Шотландия

Патрик Шик със заявка за
гол номер 1 на Евро 2020 при победата
на Чехия над Шотландия


Глазгоу, 14 юни (БТА).
Среща от група D на Евро 2020:

Шотландия - Чехия 0:2 (0:1)
голмайстор: 0:2 Патрик Шик 42, 52

стадион: Хемпдън Парк
зрители: 12 000
съдия: Даниел Зиберт (Германия)
четвърти съдия: Георги Кабаков (България)
състави:
Шотландия: Дейвид Маршал, Стивън О'Донъл(79-Джеймс Форест), Грант Ханли, Лиъм Купър, Джак Хендри (67-Калъм Макгрегър), Анди Робъртсън, Стюърт Армстронг (67-Райън Фрейзър), Джон Макгин, Скот Мактоминей, Линдън Дайкс (79-Кевин Нисбет), Райън Кристи (46-Че Адамс)
Чехия: Томаш Вацлик, Владимир Цоуфал, Ондрей Челустка, Томаш Калаш, Ян Боржил, Лукаш Масопуст (72-Матей Видра), Томаш Соучек, Алекс Крал (67-Томаш Холеш), Якуб Янкто (72-Адам Хложек), Владимир Дарида (87-Петър Шевчик), Патрик Шик (87-Михаел Кърменчик)

С два гола на Патрик Шик, вторият от които истински шедьовър, Чехия победи Шотландия с 2:0 в мач от група D на Евро 2020.

Шик отбеляза най-красивия гол в турнира до момента в 52-а минута, като прехвърли вратаря на шотландците с удар от центъра. Преди това нападателят на Байер Леверкузен даде преднина на чехите с глава преди почивката.

С победата Чехия оглави класирането в група D след първите мачове с 3 точки, колкото има и Англия, но с по-добра голова разлика. Шотландия и Хърватия са без спечелена точка.

В двубоя имаше и българско участие в лицето на Георги Кабаков, който изпълняваше функциите на четвърти съдия.

Шотландците, които участват на Европейско първенство за първи път от 1996 година, бяха подкрепяни бурно от 12 000 души на "Хемпдън Парк" в Глазгоу, но ентусиазмът на домакините бе прекършен от великолепните голове на Патрик Шик.

Шотландците имаха своите шансове, но Джак Хендри уцели греда, а пропуски направиха капитанът Анди Робъртсън и Линдън Дайкс. Първата ситуация в мача бе пред вратата на Шотландия. В 16-а минута Патрик Шик стреля в долния десен ъгъл, но вратарят спаси.

В 32-а минута бе най-добрата ситуация за гол за домакините до почивката. Капитанът Анди Робъртсън бе изведен на стрелкова позиция и шутира от движение, но стражът на чехите изби в корнер.

Патрик Шик откри резултата в 42-а минута. Той засече топката неспасяемо с глава между двама защитници на Шотландия след центриране от дясно на Владимир Цоуфал.

Двата отбора вдигнаха темпото след почивката и мачът стана значително по-интересен. Само в началните десетина минути на второто полувреме бяха създадени повече чисти ситуации за гол, отколкото за цялото първо полувреме.

Владимир Дарида стреля опасно в началото на втората част, но Дейвид Маршал внимаваше и изби в корнер.

Шотландците отговориха с удар на Джак Хендри в напречната греда, а в 49-а минута Томаш Калаш едва не си вкара автогол, но вратарят на чехите Вацлик внимаваше и успя да избие със сетни усилия.

Гвоздеят на двубоя бе забит в 52-а минута с шедьовър от Патрик Шик, който прехвърли вратаря с параболичен удар от центъра и удвои преднината на Чехия.

В 62-а минута Шотландия можеше да се върне в мача, когато Стюърт Армстронг проби през центъра и стреля, но след рикошет топката премина на сантиметри над напречната греда. Натискът на шотландците продължи и при последвало разбъркване Линдън Дайкс не успя да преодолее вратаря на Чехия с удар отблизо. Пет минути по-късно отново Дайкс бе изведен на чиста позиция, но Вацлик с крак успя да избие.

Влезлият като резерва за Шотландия Джеймс Форест проби в 84-а минута, но в последния момент ударът му бе блокиран след самоотвержена намеса на Томаш Калаш.

В последната минута Чехия можеше да стигне до класически успех, но вратарят Дейвид Маршал спаси удар на резервата Кърменчик.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини