Георги Бърдаров ще представи книгата си "Absolvo te" в Асеновград

На 18 юни от 17:30 ч. в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" - Асеновград ще се проведе среща с писателя Георги Бърдаров, на която ще бъде представена книгата "Аbsolvo te".

Авторът е носител на Европейската награда за литература за 2021 г.

Георги Бърдаров ще бъде гост на Асеновград за трети път, като сега асеновградчани ще имат възможност да се срещнат с писателя след излизанато на поредната му книга.

Романът „Absolvo te“  е носител на Европейската награда за литература за 2021 г.

След големия успех на дебютния роман „Аз още броя дните“, Бърдаров отново завладява сърцата на читателите с новия роман „Absolvo te“ – разтърсващ разказ, стигащ до дълбините на арабо-израелския конфликт и търсещ прошката, като единствено спасение на главните герои.

„Можеш ли да простиш, това което не би простил на себе си?“ Отговорът е Absolvo te!

През 2015 г. Бърдаров печели първото интелектуално телевизионно риалити за писатели в България – „Ръкописът“.

В резултат излиза романът му „Аз още броя дните“, който е по действителен случай за любовта между християнин и мюсюлманка по време на Босненската война и блокадата на Сараево. Историята им става известна като „Сараевските Ромео и Жулиета“.

Романът е дебютен за автора и се превърна в абсолютен бестселър в България. Номиниран е за роман на годината и печели наградата за дебют на литературен клуб „Перото“.

След големия успех на „Аз още броя дните“ през 2015 г., дългоочакванaта му нова книга излиза в края на миналата година. 

През 2020 г. в двуезично издание излизат и разказите „За петата ракия или колко е хубав животът“ – разказът, който предизвика фурор с публикуването му в интернет през 2013 г. и „Дядо“ – автобиографичен разказ за рода на Георги Бърдаров, който припомня какво са жертвали нашите деди, за да продължава да я има България.

Доцент доктор Георги Бърдаров е преподавател и писател. Той е заместник-декан на Геолого-географски факултет на СУ „Свети Климент Охридски“, специалист по демография и етнорелигиозни конфликти. Автор е на въпроси в световния формат „Стани богат“. Създател и ко-водещ на най-успешния в България курс по презентационно и словесно майсторство. Трикратен победител в състезанието за оратори, презентатори и разказвачи „майстор на думите“.

Събитието е посветено на 19 юни – Ден на памет и прослава на Свети преп. Паисий Хилендарски.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини