Вижте как ще изглежда Windows 11

Почти седмица преди голямото събитие на Microsoft, на което се предполага(ше), че ще бъде представена новата операционна система Windows 11, се появиха скрийншоти, разкриващи детайли от нея. Microsoft ни дразнят от доста време, съответно не можем да сме напълно сигурни дали изтеклите изображения не са пуснати в мрежата преднамерено - все пак надали някой би рискувал, ако имаше сериозни ограничения и предпазни мерки. Но както и да е: те са вече факт и да си кажем честно - Windows 11 много напомня на Windows 10X. Публикуваното от китайския сайт Baidu ни показва централизирано Start меню със заоблени ъгли.

От The Verge успяха дори да намерят копие и да инсталират новия Windows и побързаха да разкрият още “потайности”: вижда се, че ще имаме повече контрол върху прозорците и ще можем да ги “забиваме” на желани от нас места на екрана или дори да ги подредим по определен ред. Windows 11 разполага с тъмен режим, а контекстните менюта и самите страници също са със заоблени ъгли. 

Microsoft явно ще върнат позабравените “джаджи” или поне така изглежда от специално обособената за това икона в лентата с инструменти. Все още не се вижда особено много от Windows App Store, но друга изненада е специално вграденото Xbox приложение, което помага на геймърите да открият много по-лесно любимите си заглавия в GamePass. Наскоро изпълнителният директор на Microsoft Satya Nadella обеща, че Windows ще “отключи по-големи икономически възможности за разработчици и създатели”, което по всяка вероятност се отнася именно за Windows App Store. Сигурни сме, че Microsoft са си запазили някоя и друга изненада, съответно събитието им следващата седмица няма със сигурност да е фиаско.  

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини