18 °C

Германия разгроми Португалия

Отборът на Германия надигра европейския шампион Португалия с 4:2 в интригуващ сблъсък от група F на Евро 2020, който се изигра пред около 25 000 зрители на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Кристиано Роналдо откри в 15-ата минута с 12-ия си гол на европейски първенства. Германците изравниха в 35-ата след автогол на Рубен Диаш. Четирит минути по-късно и Рафаел Герейро си наниза автогол. Кай Хаверц направи 3:1 в началото на втората част. В 60-ата минута Кимих също се разписа. Бундестима намали оборотите, което позволи на Жота да намали.

Така Германия постигна първи успех на Евро 2020 след дебютното поражение от Франция с 0:1.

"Петлите" отават на върха в групата с четири точки след изненадващото равенство 1:1 с Унгария по-рано през деня, докато Португалия и Германия имат по три. Унгария е последна с една точка и в последния кръг играе с Бундестима, докато Франция и Португалия се изправят в титаничен сблъсък между актуалния световен и европейски шампион.

В двубой от група Е Испания и Полша направих 1:1. Така Полша спечели първа точка на Евро 2020, докато за испанците това бе второ последователно равенство.

Трикратният европървенец се нуждае от задължителен успех в последния си двубой от групата със Словакия, ако иска да достигне до следващата фаза. Полша се изправя срещу лидера Швеция, който е с четири токи, също в търсене на победата, за да остане с шансове да продължи към елиминациите.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини