Картини оживяват с магическа песен и танц за Еньовден в Асеновград

Изображение 1 от 5

    Картини оживяват с магическа песен и танц в Асеновград с арт спектакъл на Еньовден, 24 юни ( четвъртък ). 

    Събитието ще се състои в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" от 18:00 ч. 

    Арт спектакълът е дело на две чаровни момичета от "Little Ladies" - Венета и Аглея. 

    За този необикновен празник те ще представят своята гледна точка за изкуството и ще разкрият магията, която се събужда по изгрев слънце и дарява твореца с вдъхновение и сила.

    В цветна експозиция художничката Венета Павлова ще представи своята интерпретация на красиви портрети на жени, които ще ни отведат назад във времето, когато нашите предци са вярвали и разказвали за свръхестествените сили на женската природа.

    В рамките на час и половина певицата Аглея Канева ще изпълни на живо своя музикален аранжимент от известни български и чуждестранни песни, посветени на всеки един женски силует от експозицията.

    В нежен танцопис формация „Косара“ ще представят елегантна хореография, която ще плени и събуди сетивата.

    Венета Павлова е на 15 години и учи в Езикова Гимназия „Иван Вазов“. 

    Първата си награда печели на 5-годишна възраст с картината „Веселото петле“ в конкурс на Община Пловдив. И така се поставя началото на нейното пътуване в света на изкуството.

    Последват поредица от участия и призови места в конкурси на Gallery Anastas Plovdiv, American Corner, Фондация „Цанко Лавренов“, Фондация „Азгард“ и Културен Център „Бялата къща".

    Един от конкурсите, в които участва за рисунка по българска приказка, я изпраща в град Малага, Испания. Там се запознава с испанския поет и скулптор Уго Карвахал и участва в илюстрации на стихосбирка от рисувани стихове.

    През 2018г. реализира първата си пътуваща изложба „Приказки от България“ в Българския Културно-информационен Център на Република България в гр. Скопие.

    Оттам приказните светове на Венета летят до Лондон и тя представя произведенията си в българското училище „Васил Левски“.

    През емблематичната за град Пловдив 2019 година - Европейска столица на културата, Венета участва в италианския проект „Легендата на Орфей“ и Аssociazione Cultural per Láfressco по покана на италианския майстор Вико Калабро.

    През 2020 г. създава свое онлайн пространство с идеята да споделя всичко, което я впечатлява.

    В последния си проект „Little ladies” работи с талантливата пловдивчанка Аглея Канева и заедно сбъдват мечти.

    Аглея Канева е на 13 години от град Пловдив. Учи в НУМТИ “Добрин Петков” със специалност ударни инструменти. Член е на ансамбъл “Престо”.

    Обича да слуша и да пее джаз музика. Има над 100 призови отличия от национални и международни конкурси за поп и джаз пеене.

    Танцува латино танци от 4 години, с формацията Chicas Del Mambo печелят бронзов медал от Световното първенство в Мексико.

    Член е на Асоциация за подкрепа на децата (www.apd.bg) и на Фондация “Димитър Бербатов”. Спортува тенис и плуване. Любимото й хоби е ездата.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини